2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Taxibedrijven op maat bediend tijdens Taxi Expo 2017.

Leusden, 1 november 2017 -Taxi Expo, het jaarlijkse evenement voor taxibedrijven, is 12 oktober jl. zeer succesvol verlopen. Meer personenvervoer-professionals dan ooit - ruim 1100 - bezochten de beurs in Houten. Belangrijk onderdeel van het eendaagse event was de vakbeurs. Natuurlijk stond Volkswagen Bedrijfswagens daar ook als exposant, met bovendien een Nederlandse primeur: de nieuwe Crafter-rolstoelbus, toppunt van maatwerk. Lees hier meer over dit inspirerende event voor de taxibranche.

Wie een taxi-onderneming heeft of overweegt een taxibedrijf te beginnen, zorgt dat hij of zij erbij is: Taxi Expo, hét vakevent voor de Nederlandse taxisector. Zeker als je weet dat de laatste 10 jaar het aantal taxibedrijven is verdubbeld, met als gevolg dus fors toegenomen concurrentie binnen de taxi-sector. In 2016 zijn volgens het ING Economisch Bureau weer ruim 1700 nieuwe taxibedrijven gestart, mede als gevolg van de vereenvoudiging van de Taxiwet.

Programma met nieuwste taxi-ontwikkelingen 

De 2017-editie van Taxi Expo voorzag zoals gebruikelijk in een interessante mix van branche-informatie, updates over in het oog springende ontwikkelingen en natuurlijk de kennismaking met de nieuwe innovatieve mobiliteitsoplossingen voor personenvervoer, zoals die van Volkswagen Bedrijfswagens. De netwerkborrel en het netwerkdiner maakten de dag compleet.

Taxi-aanbestedingen in doelgroepenvervoer

De Expo was allereerst het decor van de zesde editie van het Nationaal Congres Contractvervoer. Het verbeteren van taxi-aanbestedingen in het doelgroepenvervoer stond centraal. Sprekers, taxi-ondernemers en opdrachtgevers zoals gemeenten vonden elkaar in interactieve parallel-sessies. Daarin diepten de deelnemers in kleinere groepen dit onderwerp uit, met volop ruimte voor - soms stevig - debat. 

Vakbeurs: ruimte voor maatwerk in rolstoelvervoer

Bezoekers van de Taxi Expo vonden tevens in grote getale hun weg naar de vakbeurs, waar dit jaar meer dan veertig exposanten hun producten en nieuwste innovaties lieten zien, voor doelgroepen zoals rolstoelvervoer. Proefritten konden vanzelfsprekend worden gemaakt. Parallel werden diverse workshops gegeven, onder meer over de CAO Taxivervoer, elektrische taxi’s, TTO’s en Taxiverordeningen, arbeidsrecht en meer. 

Volkswagen Bedrijfswagens toonde tijdens Taxi Expo 2017 een primeur waar we zeer trots op zijn: de nieuwste Crafter-rolstoelbus. Deze multifunctionele uitvoering tekent onze ambitie: rolstoelvervoer naar een steeds hoger plan brengen. Rolstoelvervoer neemt namelijk een groot aandeel van het totale aantal taxiritten in Nederland voor zijn rekening. Stichtingen, tehuizen, vrijwillige vervoersdiensten en buurtbusbedrijven gebruiken rolstoelbussen voor ouderen- en gehandicaptenvervoer. Jaarlijks wordt per ‘gewone’ taxi gemiddeld ruim 61.000 kilometer gereden; rolstoelvoertuigen leggen jaarlijks nog eens zesduizend kilometer meer af. Al die kilometers moeten zo veilig en comfortabel mogelijk worden afgelegd.

Modellen van binnen en buiten testen

Ideaal aan de vakbeurs was, dat veel exposanten bezoekers in de gelegenheid stelden om ter plekke een proefrit te maken in een nieuw potentieel taxi-model. De Proefrit Experience was dan ook populair. Wie achter het stuur kroop van de nieuwe Crafter-rolstoelbus, en de wagen ook van binnen eens grondig onderzocht, kon constateren hoe innovatief, compleet én comfortabel onze bus is. 

Dat begint met de standaard flexibiliteit van de Crafter. Dit maakt deze bedrijfsbus zeer geschikt voor multifunctioneel personenvervoer en vooral dé ideale kandidaat voor een ombouwfabrikant. Volkswagen Bedrijfswagens levert de Crafter in twee lengteversies aan, mét een rolstoel-voorbereidingspakket dat al in de hypermoderne fabriek in het Poolse Września is aangebracht. Als de Crafter klaar is, biedt hij als perfect aangepaste rolstoelbus riant plaats aan maximaal acht personen, vier rolstoelen of een combinatie hiervan. De opstelling van stoelen en rolstoelplaatsen is variabel, zodat de Crafter geheel naar behoefte van de taxiondernemer is in te delen. 

 

 

Crafter rolstoelbus: innovaties volgens de wet

Om onze nieuwste grote bedrijfswagen op tailor made-wijze om te bouwen tot dé rolstoelbus waarvoor over elk detail is nagedacht, werken we constructief samen met een specialistisch Nederlands bedrijf: Tribus. Dat dit bedrijf een expert is in innovatieve mobiliteitsoplossingen, werd tijdens Taxi Expo 2017 wederom duidelijk toen hun elektrische taxibus de Taxi Innovatie Prijs won.

Bij de ontwikkeling van de Crafter-rolstoelbusuitvoering is vergaand rekening gehouden met vele richtlijnen en eisen van de wetgevers. Uiteraard wordt de Code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (Code VVR) gevolgd, de leidraad voor het veilig vervoeren van rolstoelinzittenden én de chauffeurs. 

Klein testje voor u. De Europese normen EN 12183, EN 12184, de NEN-ISO norm 10542 en de ISO-norm 7176-19. Zegt dit u iets, of klinkt dit u als abracadabra in de oren? Dit betreft bijvoorbeeld het 100% veilig kunnen vastzetten van een rolstoel – bij de nieuwe Crafter gemakkelijk te fixeren met extra lange spanbanden. Deze normeringen moeten zeer serieus worden genomen. Want of je nou al lang in het taxi-vak zit of juist een eigen taxibedrijf beginnen overweegt, over de veiligheid van jezelf en je passagiers wil je je nooit zorgen hoeven maken.

Luxe en comfort voor chauffeur en passagiers

Naast al die te volgen regels hebben we ons intensief verdiept in de (urgente) wensen en eisen van de uiteindelijk gebruikers van een (aangepaste) rolstoelbus – zowel de passagiers als de bestuurder. De nieuwe Volkswagen Crafter-rolstoelbus onderscheidt zich met riant rij-, zit- en werkcomfort. 

De hoge deuren garanderen optimaal in- en uitladen van de passagiers, wat noodzakelijk is tijdens ouderen- en gehandicaptenvervoer. De Crafter is in de stad zeer wendbaar dankzij de elektromechanische stuurbekrachtiging. Hij rijdt daardoor heerlijk soepel als een Volkswagen Passat, maar dan wat groter. Bovendien levert Volkswagen Bedrijfswagens de Crafter nu ook met geavanceerde 8-traps automaat: ideaal voor wie lange dagen maakt.

Als bestuurder ervaart u elke werkdag ultiem comfort, onder meer door een ergoComfort geveerde bestuurdersstoel. Ergonomisch verantwoorde autostoelen voorkomen rugklachten, die voor chauffeurs helaas soms snel op de loer liggen. 

Ook is elke Crafter voorzien van een groot aantal technisch innovatieve veiligheidssystemen. Denk aan Multi collision brake en Side wind assist. Aan power bovendien geen gebrek. De nieuwe 2.0-liter TDI-motoren die speciaal voor de Crafter zijn ontwikkeld, zijn goed nieuws voor de taxibranche. Krachtig en betrouwbaar, maar ook zuinig. Ergo: de nieuwe Volkswagen Crafter-rolstoelbus stond op de taxibeurs in Houten niet voor niets in het middelpunt van de belangstelling.

Taxi Expo 2018: bent u er ook (weer) bij?

Volgend jaar vindt het evenement opnieuw plaats in Expo Houten, dan weer tegelijk met BusVision. Taxi Expo 2018 duurt daarom dan weer twee dagen, te weten 10 en 11 oktober. Noteert u alvast die data? Volkswagen Bedrijfswagens is er dan zeker weer bij, met onze laatste innovaties op het gebied van personenvervoer. Wie een taxi-onderneming heeft of misschien een taxibedrijf wil starten, kan bij ons altijd terecht voor expert-advies op maat, bijvoorbeeld wanneer u een rolstoelbus kopen wilt. We zien u graag daar voor een goed gesprek, of eerder bij een van onze dealers.