2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Tips & Tricks.

Stel een gebruikersaccount / activering in.

Nieuwe, handige services en handige apps: welkom in de wereld van Car-Net.

Om de Car-Net-services te gebruiken, moet je een gebruikersaccount instellen op de Volkswagen Car-Net-portal. De volgende video geeft de activeringsstappen weer in de portal en het voertuig.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je geen gebruikersaccount kunt aanmaken. Controleer om te beginnen of je al bent geregistreerd bij Car-Net. Als dit het geval is, kun je je niet opnieuw registreren met hetzelfde e-mailadres. Klik gewoon op de knop "Wachtwoord vergeten" om een nieuw wachtwoord te ontvangen.

Als dit niet helpt, neem dan contact op met de klantenservice.

De bevestigingsmail zou binnen enkele minuten in je inbox moeten zijn binnengekomen. Als dit niet in je inbox staat, controleer dan eerst je andere mappen (bijvoorbeeld de spam-map). Als je de e-mail daar ook niet vindt, maak dan een nieuw gebruikersaccount aan of neem contact op met de klantenservice.

Controleer het hoofdlettergebruik van het VIN dat je hebt ingevoerd en dat het teken "0" (nummer) niet is ingevoerd in plaats van "O" (letter) of omgekeerd.

Als dit niet helpt, neem dan contact op met de klantenservice.

Zorg er om te beginnen voor dat de gebruikte registratiecode niet ouder is dan 14 dagen en dat jouw Volkswagen bedrijfswagen een internetverbinding heeft. Lees het gedeelte "Internetverbinding" om te weten te komen hoe je een internetverbinding tot stand brengt in jouw voertuig.

Als het probleem hiermee niet is opgelost, verwijder je het voertuig van de pagina "Voertuigadministratie" in de Car-Net-portal. Voeg vervolgens het voertuig opnieuw toe om een nieuwe registratiecode te ontvangen. Voer nu deze nieuwe registratiecode in het voertuig in.

Neem contact op met de klantenservice als de registratiecode nog steeds niet wordt geaccepteerd.

Internetverbinding.

Car-Net biedt een groot aantal aantrekkelijke functies. Om deze te kunnen gebruiken, moet je een internetverbinding voor je voertuig opzetten. Volkswagen biedt jou verschillende opties hiervoor, afhankelijk van je Infotainmentsysteem:

1. Guide & Inform in combinatie met “Discover Media”:
  • Je koppelt jouw smartphone met het Infotainmentsysteem via Wi-Fi. Voor deze optie moet je beschikken over een smartphone met internetfunctie en een persoonlijke Wi-Fi-hotspot. Het infotainmentsysteem moet verbonden worden met de hotspot.
  • Je steekt een UMTS-stick (Volkswagen CarStick) met een SIM-kaart geschikt voor dataverkeer  in je USB-poort.
2. Security & Service:

Je voertuig is uitgerust met een OCU (Online Connectivity Unit) en heeft daarom standaard een geïntegreerde SIM-kaart geïnstalleerd. Je voertuig kan deze oplossing gebruiken om verbinding met het internet te maken.

3. Combinatie van Guide & Inform en Security & Service:

Aparte internetverbindingen zijn vereist om de services van de hierboven genoemde categorieën parallel te gebruiken: één verbinding voor Guide & Inform en één voor Security & Service. De hierboven verstrekte informatie is van toepassing op elk type internetverbinding.

Houd er rekening mee dat de hotspot automatisch wordt gedeactiveerd na een bepaalde periode als er geen apparaat is aangesloten. Als je jouw smartphone wilt gebruiken als een hotspot voor jouw Volkswagen bedrijfswagen, is het daarom raadzaam om deze alleen te activeren als je je daadwerkelijk in de auto bevindt.

Als je hier nog andere vragen over hebt, neem dan contact op met de klantenservice.

Car-Net app.

Met de Car-Net-app kun je je Volkswagen bedrijfswagen altijd in de gaten houden met je smartphone. Je kunt de Car-Net-app gratis downloaden in de App Store en de Google Play Store. In de video zie je hoe je de Car-Net-app downloadt, activeert en gebruikt.

Houd er rekening mee dat je een gebruikersaccount op de Volkswagen Car-Net-portal nodig hebt om de functies van de Car-Net-app te gebruiken.

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Car-Net-app op je smartphone hebt geïnstalleerd. Ga hiervoor naar jouw App Store of Google Play Store en controleer op Car-Net-app-updates en installeer deze als ze beschikbaar zijn.

Neem contact op met de klantenservice als je nog vragen hebt.

Je kunt de Car-Net-app gratis downloaden in de App Store of Google Play Store en een reeks functies uitproberen in de demomodus.