2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Security & Service FAQ.

App.

De Car-Net-app kan op zowel Android als Iphone worden gebruikt. De smartphone moet een bijgewerkte versie van het besturingssysteem hebben:

  • Apple-apparaten moeten iOS 8.0 of hoger hebben
  • Android-apparaten moeten versie 4.3 of hoger zijn.

De Car-Net-app kan worden gedownload van de Apple Store of Google Play Store. Je kunt ook een overzicht van beschikbare apps vinden in het Car-Net App Download Center.

Maak een gebruikersaccount aan op het Car-Net portal. Nadat je bent geregistreerd in de Car-Net-portal, kan je je aanmelden bij de app met je e-mailadres en wachtwoord.
Na het inloggen zie je jouw voertuigen. Selecteer het gewenste voertuig om een overzicht van jouw Car-Net-services te krijgen.

Zodra een opdracht met succes is uitgevoerd, ontvang je een overeenkomstige melding in de app. Houd er rekening mee dat er soms een paar minuten verstrijken tussen het verzenden van de opdracht en het ontvangen van een reactie.

Rijgegevens

De service "Driving Data" geeft je informatie over afgelegde afstand, rijtijden, gemiddeld brandstofverbruik en gemiddelde snelheid van jouw meest recente reizen. Je kunt kiezen tussen gegevens voor individuele reizen en langetermijngegevens, zodat je jouw rijgewoonten kunt analyseren. Verdere informatie is te vinden in het privacybeleid.

Je kunt jouw rijgegevens verwijderen in de Car-Net-portal of in de Car-Net-app. Om dit te doen, klik je op de prullenbak en selecteer je de gewenste tijdsperiode waarvoor gegevens moeten worden verwijderd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen "Van start", "Langdurig" en "Vanaf tanken". Het is ook mogelijk om alle rijgegevens in één keer te verwijderen onder "Setup".

Je kunt jouw rijgegevens downloaden als een Excel-bestand. Deze exportoptie is echter niet beschikbaar in sommige voertuigen, wat betekent dat er geen gegevens kunnen worden geëxporteerd.

Wagenstatus

Deze service geeft u informatie over het huidige brandstofniveau en het resterende bereik. U kunt ook zien of deuren en ramen gesloten zijn en het centrale vergrendelingssysteem activeren. Verdere informatie is te vinden in het privacybeleid.

In de Car-Net-app kan je de gegevens over de huidige kilometerstand en het resterende bereik handmatig bijwerken door op het vernieuwingspictogram rechtsboven in het scherm te klikken.

Als u een Apple-apparaat gebruikt, moet je ervoor zorgen dat pushberichten voor de Car-Net-app zijn ingeschakeld in je instellingen.

 

Wanneer je voertuig zich in een gebied zonder mobiele ontvangst of in een ondergrondse parkeergarage bevindt, kunnen er geen gegevens worden verzonden, wat betekent dat de in het voertuig weergegeven gegevens niet overeenkomen met die in het Car-Net-portaal of de Car-Net-app.

Wagenstatusrapport

Het wagenstatusrapport informeert je over de huidige voertuiggegevens (bijvoorbeeld kilometerstand), geeft statusinformatie weer (bijvoorbeeld bandenspanning en vloeistofniveaus) en herinnert je aan je volgende serviceafspraak.

Houd er rekening mee dat in deze service slechts een beperkte selectie van de waarschuwings- en indicatorlampjes van het voertuig wordt weergegeven. De waarschuwings- en foutmeldingen in het voertuig blijven de definitieve bron van informatie.

Voor nieuwe voertuigen kan het eerste wagenstatusrapport voor voertuigen pas worden aangevraagd nadat het voertuig een afstand van 300 kilometer heeft afgelegd. Je voertuig heeft ook een actieve internetverbinding nodig. Het voertuig verzendt de gegevens nadat het contact is uitgeschakeld. Houd er rekening mee dat het soms enkele minuten kan duren voordat de huidige voertuiggegevens beschikbaar zijn in de Car-Net-portal.

Alleen wanneer je voertuig via internet met de Car-Net-portal is verbonden, is het mogelijk om de "Wagenstatusrapport" -dienst te gebruiken. Je kunt het huidige rapport bekijken door op "Rapport aanvragen" te klikken.

Je kunt maximaal vijf rapporten per maand handmatig aanvragen. De "Wagenstatusrapport" -service in de Car-Net-portal toont je hoeveel rapporten je nog kunt aanvragen in de huidige maand.

Je kunt het huidige rapport downloaden als een PDF en het vervolgens afdrukken.

Je kunt het huidige rapport downloaden als een PDF en het vervolgens opslaan.

Momenteel worden de laatste 150 rapporten voor je gearchiveerd in de Car-Net-portal. Alle rapporten ouder dan 24 maanden worden automatisch verwijderd.

Deze meldingen zijn louter aanbevelingen. Houd er rekening mee dat in de "Wagenstatusrapport" -service slechts een beperkte selectie van de waarschuwings- en indicatorlampjes van het voertuig wordt weergegeven. De waarschuwings- en foutmeldingen in het voertuig blijven de definitieve bron van informatie.

Het rapport geeft de meest recent verzonden voertuiginformatie weer, i. e. de informatie die werd verzonden toen het contact aan het einde van je laatste rit werd uitgeschakeld. Als het voertuig op dit moment geen internetverbinding heeft, bijvoorbeeld als het in een ondergrondse parkeergarage geparkeerd staat, is het niet mogelijk om gegevens te verzenden. Als je desondanks op dit moment besluit een wagenstatusrapport voor voertuigen aan te vragen, geeft dit niet de huidige status van het voertuig weer. De waarschuwings- en foutmeldingen in het voertuig blijven de definitieve bron van informatie.

Gebiedswaarschuwing.

De "Gebiedswaarschuwing" -service informeert je wanneer jouw voertuig een vooraf bepaald gebied verlaat of binnengaat. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen geïnformeerd te worden wanneer jouw voertuig het gebied waarin je woont binnen bepaalde perioden van de dag verlaat.

De bestuurder van je voertuig kan "Gebiedswaarschuwingen" deactiveren door de instellingen in je voertuig op elk moment aan te passen, waardoor u geen waarschuwing ontvangt. In dit geval worden er geen locatiewaarschuwingen van Gebiedswaarschuwingen verzonden naar de Volkswagen AG-dataserver. Verdere informatie is te vinden in het privacybeleid.

 

Meld je aan bij de Car-Net-portal en klik op de service Area Alert. Als je nog geen meldingen hebt ingesteld, klik je op 'Meldingen instellen'. Als je al meldingen hebt ingesteld, klik je op het blauwe plusteken om aanvullende meldingen in te stellen. Je kunt dan het geografische gebied definiëren. Voer hiertoe een specifiek adres of een locatie in om het centrale punt van het gebied te definiëren. Je kunt dan de randvorm (cirkel of vierkant) gebruiken om de omvang van het gebied op de kaart te definiëren.

Door een adres of een locatie in te voeren, definieer je het centrale punt van het gebied. Je kunt dan de randvorm (cirkel of vierkant) gebruiken om de omvang van het gebied op de kaart te definiëren.

Je kan maximaal tien meldingen instellen, waarvan er maximaal vier tegelijk kunnen worden geactiveerd.

Je kunt selecteren of een melding eenmalig, herhalend of altijd actief moet zijn. Als je bijvoorbeeld elke werkdag op de hoogte wilt worden gehouden, selecteer je "Herhalen" en klik je vervolgens op alle dagen van maandag tot vrijdag. Selecteer "Altijd" voor meldingen die je permanent actief wilt hebben. Als je een nacht lang op de hoogte wilt worden gehouden, bijvoorbeeld van dinsdag (20 uur) tot woensdag (6 uur), selecteer je "Eenmaal". Selecteer vervolgens de weekdag "dinsdag" uit de lijst en stel de tijdsperiode in van "20:00" tot "06:00".

Zodra jouw voertuig het vooraf gedefinieerde gebied verlaat of binnen de gespecificeerde periode binnenkomt, ontvang je een melding per e-mail of app-bericht. In het menu-item "Meldingsinstellingen" kan je de gewenste meldingsmethode instellen.

Snelheidswaarschuwing.

De service "Snelheidswaarschuwing" informeert je wanneer jouw voertuig een vooraf bepaalde snelheid overschrijdt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen gewaarschuwd te worden wanneer jouw voertuig een snelheid van 130 km / h overschrijdt.

De bestuurder kan "Snelheidswaarschuwing" op elk moment deactiveren door de instellingen in het voertuig aan te passen, zodat snelheidswaarschuwingen niet langer worden ontvangen. In dit geval zullen geen gegevens over "Snelheidswaarschuwingen" voor jouw voertuig naar de gegevensserver van Volkswagen AG worden verzonden. Verdere informatie is te vinden in het privacybeleid.

Log in op de Car-Net-portal en klik op de service "Speed Alert". Als je nog geen meldingen hebt ingesteld, klik je op 'Meldingen instellen'. Als je al meldingen hebt ingesteld, klik je op het blauwe plusteken om aanvullende meldingen in te stellen. Gebruik nu de schuifknop om een snelheidslimiet in te stellen. Als je op de hoogte wilt worden gehouden zodra jouw voertuig in beweging is, stel je de limiet in op 0 km/h. Je kunt vervolgens selecteren wanneer deze melding actief moet zijn.

Je kan maximaal tien waarschuwingen instellen, waarvan er maximaal twee tegelijk kunnen worden geactiveerd.

Dankzij de gegevensoverdracht en conversieprocessen kan de werkelijke snelheid maximaal 5 km/u afwijken van jouw vooraf gedefinieerde snelheidslimiet.

Zodra je voertuig binnen de opgegeven tijdsperiode de vooraf gedefinieerde snelheidslimiet overschrijdt, word je hiervan op de hoogte gebracht via e-mail of app-bericht. In het menu-item "Meldingsinstellingen" kan je de gewenste meldingsmethode instellen.

Claxon & knipper signalen.

Met deze service kan je de Car-Net-app gebruiken om op afstand de alarmlichten en de claxon van jouw voertuig op een afstand van 100 meter afstand bedienen.

 Je kunt kiezen tussen "claxons en richtingaanwijzers" of alleen "richtingaanwijzers".

Online alarmsysteem.

Als je voertuig is uitgerust met een online alarmsysteem, wordt dit automatisch geactiveerd wanneer je je voertuig vergrendelt. Het online alarmsysteem signaleert een poging tot diefstal door de claxon gedurende maximaal 30 seconden te laten klinken en ervoor te zorgen dat de lampjes maximaal vijf minuten knipperen. Je wordt automatisch via e-mail of een melding in de Car-Net-app geïnformeerd over wanneer en hoe het alarm werd geactiveerd.

Het antidiefstalalarmsysteem wordt automatisch geactiveerd wanneer je het voertuig vergrendelt.

Mits het voertuig is vergrendeld en het antidiefstalalarm is geactiveerd, wordt het alarm geactiveerd wanneer ongeautoriseerde acties worden uitgevoerd (bijvoorbeeld ongeautoriseerd openen van de deur). Het voertuig stuurt vervolgens een melding per e-mail of in de Car-Net-app, afhankelijk van de door jouw opgegeven communicatiemethode. Je kunt de gewenste communicatiemethode kiezen in het Car-Net-portaal onder "Meldingsinstellingen".

De melding informeert je als er activiteit is gedetecteerd op of in je voertuig of als je voertuig is verplaatst. Je komt ook te weten waar op de auto de (gepoogde) toegang plaatsvond (binnen of buiten) en de datum en tijd waarop het incident plaatsvond.

De "Online alarmsysteem" -service gebruikt nooit gegevens over de positie van je voertuig. Het is daarom niet mogelijk om jouw voertuig te lokaliseren of om jouw voertuig te traceren.

Online interieurvoorverwarming.

Met de "Online interieurvoorverwarming" -service kan je gemakkelijk de hulpverwarming van je Volkswagen bedrijfswagen bedienen via het Car-Net-portaal of de Car-Net-app. De extra verwarming ventileert het interieur in de zomer of ontwasemt de voorruit in de winter of verwijdert een dunne laag ijs of sneeuw. Bovendien kan je de activering van de bijverwarming instellen op een gewenste vertrektijd. Het voertuig wordt vervolgens op de voor deze tijden gespecificeerde temperatuur verwarmd.

Na het opslaan, krijg je binnen een paar minuten een bericht te zien of de actie succesvol was.

Je kunt je bijverwarming op afstand bedienen via de "Online interieurvoorverwarming" -dienst als je Crafter een geldige Security & Service-licentie en de volgende bijverwarming heeft:
Water bijverwarming. Met programmeerbare standkachel en afstandsbediening.

 

De "Online interieurvoorverwarming" -service kan alleen worden gebruikt als je een Crafter (modeljaar 2019 of later) en een geldige Security & Service-licentie hebt. Om het modeljaar van uw Volkswagen bedrijfsvoertuig te bepalen, moet je het 10e teken van jevoertuigidentificatienummer (VIN) identificeren. Een "K" staat voor het modeljaar 2019.

 

Parkeerpositie.

"Parkeerpositie" stelt je in staat om de laatst bekende parkeerpositie van jouw voertuig te lokaliseren. Als je de Car-Net-app gebruikt, kan je de service ook gebruiken om naar de locatie van het voertuig te navigeren. Wanneer de contactsleutel uit het contactslot is verwijderd, detecteert het systeem de huidige parkeerpositie met behulp van GPS-coördinaten die het voertuig automatisch naar Volkswagen AG stuurt waar deze worden opgeslagen. De gebruiker kan vervolgens toegang krijgen tot de parkeerpositie via de Car-Net-app of de Car-Net-portal. Volkswagen AG volgt niet de bewegingen van een van zijn voertuigen of van individuele personen. Na het verwijderen van de contactsleutel worden geen verdere locatiegegevens verzonden. Als jouw voertuig is gesleept of gestolen zonder dat het contact is in- of uitgeschakeld, kan het systeem de nieuwe locatie niet verzenden.

De locatie van het voertuig wordt bepaald met behulp van GPS. Dit betekent dat de werkelijke locatie tot 10 meter verwijderd kan zijn van de locatie die door het systeem wordt gedetecteerd. Houd er rekening mee dat de GPS-ontvangst nadelig kan worden beïnvloed door invloeden van buitenaf.

Je kunt rechtstreeks naar jouw Volkswagen navigeren met behulp van de Car-Net-portal of de Car-Net-app. Je hebt de keuze uit verschillende routes, afhankelijk van of je te voet, in een ander voertuig of met het openbaar vervoer reist.

De service "Parkeerpositie" werkt ook in het buitenland. 

Over het algemeen verzendt het voertuig automatisch de meest actuele gegevens naar het Car-Net-portaal en de Car-Net-app zodra het contact is uitgeschakeld. Als het voertuig op dit moment niet over een voldoende gegevensverbinding beschikt, bijvoorbeeld als het zich in een ondergrondse parkeergarage bevindt, worden de gegevens mogelijk niet verzonden, wat betekent dat de gegevens in Car-Net niet up-to-date zijn.

Alleen jij als primaire gebruiker ziet de parkeerpositie.

Je kunt de service in het infotainmentsysteem van jouw bedrijfswagen deactiveren:

  1. Druk op de Infotainment-knop "Menu".
  2. Selecteer de knop "Setup" en selecteer vervolgens "Car-Net" in het display.
  3. Druk op de knop "Services beheren".
  4. Deactiveer de service.

Serviceplanning.

Als je Serviceplanning activeert, neemt jouw Volkswagen Bedrijfswagens-dealer contact met je op voor de aankomende serviceafspraken (bijvoorbeeld inspecties of olieveranderingen). Hierdoor kunnen werkplaatsafspraken snel en gemakkelijk worden gemaakt. Bovendien maakt de overdracht van voertuiggegevens het eenvoudiger om de werkplaatstijden te berekenen.

Je kunt zoeken naar geschikte Volkswagen-servicepartners bij je in de buurt door naar "Jouw servicepartner" te gaan in het gedeelte "Instellingen" van de Car-Net-portal. Je kunt vervolgens jouw favoriete partner definiëren. Als je vervolgens de service "Serviceplanning" activeert, ontvang je automatisch voorgestelde afspraken.

Je kunt jouw Volkswagen-servicepartner op elk gewenst moment wijzigen door naar het gedeelte "Instellingen" van de Car-Net-portal te gaan en op "Jouw servicepartner" te klikken.

Als je geen Volkswagen-servicepartner selecteert, kan je Serviceplanning niet gebruiken.

Wanneer je een Volkswagen-servicepartner selecteert en de service activeert, kan je ook de communicatiemethode van jouw voorkeur kiezen (e-mail of telefoon).

Wanneer je een herinnering ontvangt over een aankomende inspectie op het display van jouw Infotainmentsysteem, stuurt het voertuig de volgende gegevens naar de Volkswagen-servicepartner:

  • Kilometerstand,
  • Datum en tijdstip van de volgende inspectie,
  • Soort inspectie (olieservice, onderhoudsinterval),
  • Datum en tijdstip van de notificatie.

Portieren & Licht.

De service "Portieren en lichten" kan worden bekeken in het Car-Net-portaal of de Car-Net-app en toont je of alle deuren en ramen (inclusief het schuifdak) zijn gesloten en of je je voertuig heeft afgesloten. Hiermee kan je de status van de ramen en deuren van je voertuig op afstand bekijken (nadat je de service hebt vernieuwd).

 

Het is niet mogelijk om de buitenverlichting uit te schakelen via het Car-Net-portaal of de Car-Net-app.

Vergrendelen en ontgrendelen.

"Vergrendelen en ontgrendelen" biedt de mogelijkheid om op afstand het centrale vergrendelingssysteem van uw voertuig via het Car-Net-portaal of de Car-Net-app te bedienen. Deuren en de bagageruimte kunnen eenvoudig worden vergrendeld of ontgrendeld. Vanwege veiligheidsredenen vereist "Vergrendelen en ontgrendelen" jouw S-PIN voordat je gebruik kunt maken van de service.

Vanwege veiligheidsredenen is het niet mogelijk de auto tijdens het rijden te vergrendelen of te ontgrendelen.

Gebruikersverificatie (Volkswagen Ident) wordt gebruikt om de service "Lock & Unlock" te beveiligen tegen ongeautoriseerde toegang. Je hebt ook jouw S-PIN nodig om toegang te krijgen tot deze service. Dit zorgt ervoor dat je de enige persoon bent die toegang heeft tot jouw voertuig.

De "Lock & Unlock" -service kan vanaf modeljaar 2019 in een Crafter worden gebruikt, mits je over een geldige beveiligings- en servicelicentie beschikt. Om dit te doen, moet je het gebruikersverificatieproces (Volkswagen Ident) met succes hebben voltooid. Ga naar "Persoonlijke gegevens" in jouw Car-Net-account om te controleren of jouw gebruikersaccount is geverifieerd.

Als je vragen hebt over het voltooien van het Volkswagen Ident-proces via videochat, kun je ons klantenserviceteam bellen op 00800 444 999 50 (gratis in Europa). Als alternatief kan je bij je eerstvolgende gunstige gelegenheid met jouw Volkswagen-dealer spreken. Jouw lokale dealer bevestigt je identiteit met je rijbewijs. Vraag je Volkswagen-dealer om het verificatieproces in de Group Retail Portal (serviceportlet) te voltooien.

Om het modeljaar van jouw Volkswagen bedrijfsvoertuig te bepalen, moet je het 10e teken van je voertuigidentificatienummer (VIN) identificeren. "K" staat voor het modeljaar 2019.

 

Gebruikersverificatie.

Je kunt het gebruikersverificatieproces persoonlijk afleggen bij jouw Volkswagen-dealer of het video-ID-proces gebruiken in de Car-Net-portal of in de app. Voor dit proces heb je jouw rijbewijs en een actieve Car-Net-account nodig; als je het video-ID-proces gebruikt, heb je ook een camera nodig.

Om het video-ID-proces te starten, open je de "Vergrendelen en ontgrendelen" -service in de Car-Net-app of het Car-Net-portaal. Als je het gebruikersidentificatieproces nog moet voltooien, wordt dit nu gestart. Je wordt verbonden met een callcentermedewerker die je door het proces leidt.

 

Het gebruikersverificatieproces is nodig om bepaalde services te gebruiken met speciale beveiligingsvereisten. Dit omvat de "Vergrendel en Ontgrendel" -service in Security & Service.