2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Guide and Inform auf Display des Navigationsgeräts

Guide & Inform FAQ.

Wagenstatusrapport.

Het wagenstatusrapportinformeert je over de huidige voertuiggegevens (bijvoorbeeld kilometerstand), geeft statusinformatie weer (bijvoorbeeld bandenspanning en vloeistofniveaus) en herinnert je aan jouw volgende serviceafspraak.

Houd er rekening mee dat in deze service slechts een beperkte selectie van de waarschuwings- en indicatorlampjes van het voertuig wordt weergegeven. De waarschuwings- en foutmeldingen in het voertuig blijven de definitieve bron van informatie.

Voor nieuwe voertuigen kan het eerste wagenstatusrapport voor voertuigen pas worden aangevraagd nadat het voertuig een afstand van 300 kilometer heeft afgelegd. Jouw voertuig heeft ook een actieve internetverbinding nodig. Het voertuig verzendt de gegevens nadat het contact is uitgeschakeld. Houd er rekening mee dat het soms enkele minuten kan duren voordat de huidige voertuiggegevens beschikbaar zijn in de Car-Net-portal.

Alleen wanneer je voertuig via internet met de Car-Net-portal is verbonden, is het mogelijk om de "Vehicle Health Report" -dienst te gebruiken. Je kunt het huidige rapport bekijken door op "Rapport aanvragen" te klikken.

Je kunt maximaal vijf rapporten per maand handmatig aanvragen. De "wagenstatusrapport" -service in de Car-Net-portal toont je hoeveel rapporten je nog steeds kunt aanvragen in de huidige maand.

Je kunt het huidige rapport downloaden als een PDF en het vervolgens afdrukken.

Je kunt het huidige rapport downloaden als een PDF en het vervolgens opslaan.

Momenteel worden de laatste 150 rapporten voor je gearchiveerd in de Car-Net-portal. Alle rapporten ouder dan 24 maanden worden automatisch verwijderd.

Deze meldingen zijn louter aanbevelingen. Houd er rekening mee dat in de "Voertuig Gezondheid Rapport" -service slechts een beperkte selectie van de waarschuwings- en indicatorlampjes van het voertuig wordt weergegeven. De waarschuwings- en foutmeldingen in het voertuig blijven de definitieve bron van informatie.

Het rapport geeft de meest recentste verzonden voertuiginformatie weer, d.w.z. de informatie die werd verzonden toen het contact aan het einde van je laatste rit werd uitgeschakeld. Als het voertuig op dit moment geen internetverbinding heeft, bijvoorbeeld als het in een ondergrondse parkeergarage geparkeerd staat, is het niet mogelijk om gegevens te verzenden. Als je desondanks op dit moment besluit een gezondheidsrapport voor voertuigen aan te vragen, geeft dit niet de huidige status van het voertuig weer.

De waarschuwings- en foutmeldingen in het voertuig blijven de definitieve bron van informatie.

Mijn Points of Interest.

De dienst "Mijn POI" kan worden gebruikt om individuele bestemmingen en favorietenlijsten in het Car-Net-portaal te selecteren en op te slaan en om deze naar het navigatiesysteem van jouw voertuig te importeren. Points of interest (POI's) kunnen bijvoorbeeld belangrijke faciliteiten zijn zoals hotels, benzinestations, toeristische bestemmingen of parkeergarages met meerdere verdiepingen, of adressen van vrienden, familieleden of zakelijke relaties.

Via de dienst "Mijn Nuttige Adressen" kun je via het Car-Net-portaal persoonlijke POI-lijsten naar je Infotainmentsysteem verzenden. Je kunt deze lijsten zelf samenstellen of ze downloaden van verschillende portals op internet. De service is vooral handig voor het overdragen van een groot aantal adressen.

Als je afzonderlijke adressen naar je Infotainmentsysteem wilt overbrengen, moet je de service "Online Bestemming Import" gebruiken om dit te doen.

Allereerst kun je POI-lijsten downloaden van verschillende online portals en websites, bijvoorbeeld een lijst van alle benzinestations van een bepaald merk in jouw regio, of openbare overheidsinstanties. Ten tweede kun je jouw eigen lijsten op je computer opstellen, zoals een gezinslijst met alle adressen van je familieleden.

Om een persoonlijke POI-lijst te maken, moet je de coördinaten van de POI's kennen. Maak een nieuw CSV-bestand en voer de coördinaten (lengtegraad, breedtegraad) en naam van een POI op elke regel in. Voer eerst de lengtegraad en vervolgens de breedtegraad in, gescheiden door een komma en beide in decimale graden (hddd.ddddd °). Voor Wolfsburg zouden bijvoorbeeld de coördinaten zijn: 10.7865461,52.4226503. Je kunt dan een naam of een adres toevoegen, opnieuw scheiden met een komma. De volledige invoer voor Wolfsburg zou daarom als volgt zijn: 10.7865461,52.4226503, Wolfsburg.

Je kunt zonder problemen de volgende formaten gebruiken voor de lijsten:

  • .asc (TomTom, Igo, Navigon)                                                                                                                                     
  • .csv (Route66, Garmin, Navman)
  • .gpx (Garmin)
  • .kml (2.0, Google)
  • .kmz

De persoonlijke POI-lijst wordt automatisch naar je voertuig verzonden wanneer je deze opslaat. Zodra jouw Volkswagen met internet is verbonden, selecteer je het menu-item "Downloaden" in het gebied "Car-Net". Vink in de "Downloadmanager" het selectievakje aan naast de lijst die je naar jouw Infotainmentsysteem wilt importeren. Als je op de knop "Download" klikt, wordt het downloaden van de persoonlijke POI-lijst gestart.

Zodra de update is voltooid, klik je op de knop "Bekijken" in het navigatiegebied.

Vink het vakje aan voor "Points of Interest" in het geopende menu om jouw geselecteerde persoonlijke POI-lijsten weer te geven in het infotainmentsysteem.

Als je mobiele ontvangst hebt, kun je tijdens het rijden ook POI's ontvangen. Een lijst kan echter niet automatisch worden ontvangen tijdens het rijden; deze handeling moet handmatig worden gestart.

Het is mogelijk om maximaal 50 lijsten naar het voertuig te sturen. Elke lijst (inclusief pictogrammen) mag de maximale grootte van 5 MB niet overschrijden.

De service "Mijn Points of Interest" is altijd gekoppeld aan een bepaald voertuig. Selecteer een voertuig in het gedeelte voertuigbeheer van het Car-Net-portaal en stuur de persoonlijke POI-lijst naar dit voertuig.

Als je persoonlijke POI's niet op de kaart worden weergegeven, probeer dan het volgende:

Selecteer "Instellingen" in je Infotainmentsysteem. Klik vervolgens op de functieknop "Kaart". Scroll naar beneden en zorg ervoor dat het vakje naast 'POI's weergeven' is aangevinkt. Selecteer de verschillende POI-categorieën onder het menu-item met dezelfde naam. Zorg ervoor dat de vakjes naast de persoonlijke POI-lijsten worden gecontroleerd die je op de kaart in het Infotainmentsysteem wilt weergeven.

De respectieve provider is verantwoordelijk voor de adressen en inhoud in gedownloade persoonlijke POI-lijsten. Het is mogelijk dat de provider onnauwkeurige coördinaten heeft verstrekt of dat de kaartgegevens niet meer up-to-date zijn.

In de "Discover Pro" en "Discover Media" (vanaf modeljaar 2016), kun je kiezen om akoestisch te worden geïnformeerd door een meldingsgeluid wanneer je een POI nadert. Activeer de functie "Vertel mij wanneer ik deze POI's benader" in de betreffende POI-lijst. Je kunt voor elke POI-lijst afzonderlijk bepalen of je op de hoogte wilt worden gehouden wanneer je de POI's nadert.

Er moet ook een vinkje worden geplaatst in het vak naast "Meldingen: Mijn POI's" in de instellingen voor navigatie-aankondigingen. Let op: de functie gebruikt de volume-instellingen voor navigatie-aankondigingen en het meldingsgeluid kan daarom op een laag volume worden afgespeeld.

Nieuws (RSS Feeds).

RSS-feeds bieden de mogelijkheid om je te abonneren op nieuwsupdates van verschillende providers (zoals nieuwsportals of blogs) en deze in jouw voertuig weer te geven.

RSS-feeds worden gratis aangeboden door veel nieuws- en bedrijfswebsites en informeren je over het laatste nieuws over specifieke onderwerpen (bijvoorbeeld bedrijf, sport, politiek). Je kunt de juiste feed-URL vinden op de website van de provider, bijvoorbeeld de RSS-feed voor de Volkswagen-groep:http://www.volkswagenag.com/content/vwcorp/info_center/de/news/news.rss.xml/feed-rssconfig/index.rss

De individuele providers zijn verantwoordelijk voor de inhoud van RSS-feeds.

Je kunt het Car-Net-portaal gebruiken om je snel en gemakkelijk te abonneren op RSS-feeds en deze naar jouw voertuig te verzenden. Om je te abonneren op een nieuwe feed, ga je naar de service "Nieuws", klik je op de knop "RSS-feeds beheren" en vervolgens op "RSS-feed toevoegen". Je kunt nu de feed-URL invoeren. Wanneer je op "Doorgaan" klikt, wordt de ingevoerde informatie gecontroleerd. Klik nu op "Opslaan" om je te abonneren op de RSS-feed en deze automatisch naar jouw voertuig te verzenden. Zodra jouw Volkswagen met internet is verbonden, kun je het nieuws in jouw Infotainmentsysteem zien.

Je kunt je abonneren op maximaal tien RSS-feeds en deze weergeven in jouw voertuig.

Als je je in Europa bevindt, heb je tijdens het rijden toegang tot je geabonneerde nieuwsdiensten, op voorwaarde dat je voertuig is verbonden met internet. Houd er rekening mee dat het gebruik van nieuwsdiensten tijdens het rijden je kan afleiden van wat er op de weg gebeurt. Je moet altijd alert en verantwoordelijk rijden.

Je kunt RSS-feeds verwijderen die je hebt toegevoegd via de Car-Net-portal. Ga naar de service "Nieuws" en selecteer de RSS-feed die je wilt verwijderen. Klik op de prullenbak en bevestig je keuze door op de knop "Verwijderen" te klikken.

Online Route Importeren.

Online route-import maakt het mogelijk om routes die in het Car-Net-portaal zijn aangemaakt naar het Infotainmentsysteem te sturen. Een route kan direct zijn of meerdere tussenstops hebben. Je kunt dit alleen doen als de kaartgegevens voor de route op de kaarten van het Infotainmentsysteem te vinden zijn.

Om redenen van geheugencapaciteit is er een limiet van vijf routes met elk tien tussenstops. Dit betekent dat je mogelijk bestaande routes moet verwijderen voordat je nieuwe kunt importeren.

Je kunt jouw routes plannen in je Car-Net-portal.

De routes die je hebt verzonden, worden weergegeven in je Infotainmentsysteem zodra het contact wordt aangezet en jouw voertuig is verbonden met internet. Je kunt vervolgens je routes importeren in jouw Infotainmentsysteem. Voorwaarde hiervoor is dat kaarten van jouw bestemmingen in je navigatiesysteem zijn geïnstalleerd.

Online POI-zoekopdracht (tekst).

De online POI-zoekopdracht is speciaal ontwikkeld als een manier om snel online te zoeken (met Google) en om de nieuwste gegevens van internet te verkrijgen. Met deze service kun je jouw Infotainmentsysteem gebruiken om online naar NP's zoals restaurants, hotels, banken enz. Te zoeken. POI's die je online vindt, worden weergegeven in een overzichtelijke lijst met de huidige adressen, openingstijden en telefoonnummers.

Als je jouw eigen POI's wilt importeren, gebruik je de service "Mijn POI's". De "Online POI Search" -service is speciaal ontwikkeld voor snel online zoeken.

De hoeveelheid opslagruimte varieert afhankelijk van het infotainmentsysteem. Discover Media biedt ruimte aan maximaal 500 items. Houd er rekening mee dat de services "Online Bestemming Importeren" en "Online POI Zoeken" gelijktijdig toegang hebben tot het geheugen.

Afhankelijk van de betreffende POI, wordt het adres, de huidige afstand en, indien beschikbaar, de openingstijden en het telefoonnummer weergegeven. Je kunt de bestemmingen daarom rechtstreeks vanuit de zoekopdracht bellen.

Je kunt gelijktijdig naar meerdere bestemmingen zoeken met behulp van een zoekopdracht in vrije tekst. We raden je aan te zoeken naar termen die zo specifiek mogelijk zijn om ervoor te zorgen dat je de juiste zoekresultaten ontvangt.

Via het vervolgkeuzemenu kun je "Zoeklocatiegebied", "Bestemmingsgebied" of "Adresgebied" selecteren als zoekgebieden. Het is niet mogelijk om meerdere zoekgebieden te selecteren.

Online verkeersinformatie.

De service "Online verkeersinformatie" biedt je actuele informatie over de huidige verkeerssituatie, ongevallen, wegwerkzaamheden, files en wanneer files zijn verholpen. Wanneer de dynamische navigatiefunctie is geactiveerd, houdt deze rekening met verkeersrapporten en berekent indien nodig een alternatieve route. Gedetailleerde informatie, zoals de verwachte vertraging van je reis, wordt hier in mee genomen.

Deze zeer actuele informatie wordt gekocht bij een externe serviceprovider. De gegevens worden verkregen via geanonimiseerde bewegingsregistratiegegevens van smartphones met online navigatie-apps en online navigatiesystemen. Een bepaald aantal mobiele telefoons en navigatiesystemen moet gegevens communiceren om de verkeerssituatie te berekenen. Dit is de enige manier om een zinvol overzicht van de verkeerssituatie te creëren. Daarnaast wordt informatie verzameld en gebruikt van wegsensoren, verkeersleidingscentra en ongevalsmeldingen.

Verkeersgegevens worden minstens om de vijf minuten in dit systeem bijgewerkt. Als een file korter wordt, wordt hiermee ook rekening gehouden en wordt de verkeersstroominformatie dienovereenkomstig aangepast.

Elke rijrichting wordt afzonderlijk weergegeven, dus mogelijk zijn twee verschillende kleuren zichtbaar langs elke weg.

Als je de functie dynamische routenavigatie activeert, houd je navigatiesysteem rekening met actuele verkeersopstoppinginformatie en de resulterende vertragingen. Als je route wordt bijgewerkt op basis van de huidige verkeerssituatie, zal je Infotainmentsysteem je hierover informeren via een sms-bericht.

De verschillende kleuren geven het huidige verkeersvolume aan:

  • Groene secties: informatie is beschikbaar voor deze secties en het verkeer stroomt normaal.
  • Gele secties: er is een toegenomen verkeersvolume met druk verkeer op deze gedeelten van de route.
  • Oranje secties: er is verkeersverstoring met traag verkeer op deze gedeelten van de route.
  • Rode wegen: er is ernstige verkeershinder met stationair verkeer op deze gedeelten van de route.
  • Gestippelde secties: deze delen van de route kunnen met beperkingen worden gebruikt, bijvoorbeeld vanwege bouwwerkzaamheden, smalle rijstroken of andere evenementen.

Verkeersinformatie wordt weergegeven voor snelwegen, hoofdwegen en andere hoofdwegen. De verkeersrapporten moeten digitaal worden gecodeerd via het TMC (Traffic Message Channel) en naar het navigatiesysteem worden verzonden. Het TMC levert up-to-date informatie over de verkeerssituatie (bijvoorbeeld verkeersopstopping). Het navigatiesysteem berekent vervolgens een geschikte alternatieve route. 

Online Bestemming Importeren.

Met de Online Bestemming Import-service kun je de Car-Net-portal gebruiken om individuele bestemmingen naar het Infotainmentsysteem te sturen, bijvoorbeeld het adres van je sportclub.

Via de dienst "Mijn Nuttige Adressen" kun je via het Car-Net-portaal persoonlijke POI-lijsten naar jouw Infotainmentsysteem verzenden. Je kunt deze lijsten zelf samenstellen of ze downloaden van verschillende portals op internet. De service is vooral handig voor het overdragen van een groot aantal adressen.

Als je afzonderlijke adressen naar jouw Infotainmentsysteem wilt overbrengen, moet je de service "Online Bestemming Import" gebruiken om dit te doen.

Om een nieuwe bestemming in de Car-Net-portal te vinden en naar jouw voertuig te verzenden, ga je naar de service "Online bestemming en route-import" en klik je op "Nieuwe bestemming toevoegen". Voer je gewenste bestemming in het veld "Bestemming invoeren" in. In het onderstaande veld kun je ook een individuele naam voor deze bestemming invoeren. Wanneer je op "Opslaan" klikt, word je bestemming automatisch naar jouw voertuig overgebracht. Zodra het contact van jouw voertuig is ingeschakeld en het voertuig is verbonden met internet, heeft je navigatiesysteem toegang tot je bestemming.

De service "Online Bestemming Import" toont je het adres van je gewenste bestemming. Het toont ook de locatie van je bestemming in het kaartvenster aan de rechterkant. Bovendien worden de geografische coördinaten op de achtergrond verzonden voor interne verwerking in je navigatiesysteem.

In totaal zijn er 500 geheugenplaatsen beschikbaar in het voertuig. Ze worden echter niet alleen gebruikt voor navigatie- en online bestemmingen, maar ook voor je telefooncontacten. 100 items zijn exclusief beschikbaar voor het online bestemmingsgeheugen.

Parkeerplaatsen.

De dienst "Parkeerplaatsen" toont parkeerplaatsen en parkeergarages met meerdere verdiepingen binnen een straal van 10 km van de huidige locatie van jouw voertuig. Je krijgt het totale aantal parkeerplaatsen en het aantal vrije parkeerplaatsen te zien. Alle andere beschikbare informatie, zoals de afstand, de openingstijden en de prijzen, wordt ook vermeld.

Hoe up-to-date de informatie over beschikbare ruimtes is, hangt af van de aanbieder van de individuele parkeerplaats. Ze bepalen hoe vaak de gegevens worden verzonden.

Nadat je de service hebt gestart, wordt een lijst met parkeeropties weergegeven in jouw Infotainmentsysteem. Selecteer één van deze opties en begin met de navigatie door op "Start" te klikken.

Tankstations.

Met de service "Tankstations" kun je naar tankstations in je buurt zoeken. Je ontvangt informatie over de afstand vanaf uw huidige locatie, de brandstofprijs, de tankstationprovider en de respectieve openingstijden.

Hoe up-to-date de weergegeven prijzen zijn, hangt af van de aanbieder van het individuele benzinestation. Ze bepalen hoe vaak de prijzen worden bijgewerkt.

Het type brandstof dat door je voertuig wordt gebruikt, wordt automatisch herkend. De resultatenlijst toont alleen tankstations die dit type brandstof opslaan. Als je ook informatie over andere soorten brandstof wilt zien, klik je op 'Meer informatie' naast je geselecteerde tankstations. Je zult dan de standaardbrandstoftypen van diesel, loodvrije en super loodvrije, evenals andere brandstoftypes zoals aardgas en eersteklas brandstoffen worden getoond. Deze informatie wordt rechtstreeks verstrekt door de exploitant van het tankstation.

Nadat je de service "Tankstations" hebt gestart, wordt een lijst met tankstations weergegeven in je Infotainmentsysteem. Selecteer één van deze benzinestations en begin met de navigatie door op "Start" te klikken.

Het weer.

De service "Weer" biedt drie verschillende weergaven: het huidige weer, een prognose voor de komende 24 uur en een prognose voor de komende twee dagen. De dienst omvat informatie over de huidige temperatuur, windrichting en snelheid, neerslagniveau en algemene weersomstandigheden (zonnig, buien, enz.).

De service levert weergegevens voor jouw huidige locatie, jouw bestemming (rekening houdend met je aankomsttijd) en andere vooraf gedefinieerde locaties.

Time Manager.

Maak goed gebruik van je dag! De "Time Manager" -service helpt je door te synchroniseren met jouw agenda en te berekenen wanneer je moet vertrekken op basis van het huidige verkeer en navigatiegegevens. Dit betekent dat je nooit te laat komt voor een afspraak en dat je jouw dag effectiever kunt plannen.

Je vindt de "Time Manager" -service in jouw Car-Net-app. De "Time Manager" wordt gesynchroniseerd met je persoonlijke kalender en berekent de ideale tijd om te vertrekken op basis van de huidige verkeerssituatie. Je kunt ook gemakkelijk adressen die zijn opgeslagen in jouw agenda-afspraken verzenden naar je voertuig.

De "Time Manager" -service is compatibel met alle gangbare kalendertoepassingen, mits ze geautoriseerd zijn voor toegang tot de standaardkalender van de smartphone.

Als je een adres voor een kalendergebeurtenis hebt opgeslagen, kun je het adres rechtstreeks naar jouw voertuig verzenden. Selecteer in de service "Time Manager" de relevante gebeurtenis en klik op "Bestemming naar voertuig verzenden". Deze functie is alleen beschikbaar als je servicegids "Guide & Inform" niet is verlopen.

Vragen? Bel ons.

0800 - 555 7000 (gratis)

Maandag - vrijdag: 08.00 uur tot 20.00 uur
Zaterdag 08.00-18.00 uur