2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Algemene vragen.

Algemene vragen.

In dit gedeelte vind je antwoorden op algemene vragen over hoe je aan de slag kunt gaan met Car-Net - van het maken van een gebruikersaccount tot het opzetten van een internetverbinding in jouw voertuig.

Nadat je je hebt aangemeld bij de Car-Net-portal, zie je jouw Volkswagen en alle belangrijke informatie over het aantal kilometers, bereik en aankomende serviceafspraken. De gegevens worden niet weergegeven totdat jouw voertuig een afstand van 300 kilometer heeft afgelegd. Als er geen gegevens of verouderde gegevens worden weergegeven, kan dit om een aantal redenen zijn:

 • Het voertuig is offline. Verbind je voertuig met internet, zodat deze up-to-date gegevens naar de portal kan verzenden.
 • De overdracht van up-to-date gegevens wordt nadelig beïnvloed door externe invloeden, bijvoorbeeld door weersomstandigheden (bijvoorbeeld stormen) of de locatie van het voertuig (bijvoorbeeld in tunnels, ondergrondse parkeergarages).
 • Het mobiele netwerk is bezet.

Om Car-Net Guide & Inform-diensten te gebruiken, heb je nodig:

 • ofwel het Discover Media of Discover Pro Infotainmentsysteem,
 • een internetverbinding in het voertuig,
 • een Car-Net portal gebruikersaccount.

Om je in staat te stellen Car-Net te gebruiken via jouw mobiele apparaat, heb je ook een geldig mobiel contract nodig met een aanbieder van mobiele communicatie. De Car-Net-services zijn alleen beschikbaar binnen het dekkingsgebied van het relevante mobiele netwerk en gebruiken verschillende hoeveelheden gegevens afhankelijk van het gedrag van de gebruiker. Een gegevensfrequentie wordt daarom sterk aanbevolen.

Om het gebruik van het Car-Net "Security & Service" -aanbod mogelijk te maken, bestel je deze servicebundel bij het bestellen van jouw Volkswagen.

Als je de servicebundel "Security & Service" hebt besteld toen je jouw Volkswagen bestelde, wordt jouw voertuig uitgerust met een online connectiviteitseenheid (OCU). De OCU is uitgerust met een simkaart waarmee jouw voertuig via internet verbinding kan maken met het Car-Net-portaal.

Voor het gebruik van de Car-Net-servicebundel "Beveiliging en service" heb je ook nodig:

 • een Car-Net portal gebruikersaccount,
 • een smartphone met een geldig mobiel contract om de app te gebruiken.

Sommige services vereisen bovendien bepaalde technische componenten in het voertuig. Je hebt bijvoorbeeld een antidiefstalalarm nodig om de "Online Anti-Diefstal Alarm" -service te gebruiken.

Voor nieuwe voertuigen kunnen de Car-Net "Guide & Inform" -diensten gratis worden gebruikt binnen de initiële contractduur. Hoe lang deze periode van gratis gebruik duurt, is afhankelijk van jouw land, voertuigmodel en uitrusting, maar bedraagt minimaal 36 maanden. Je kunt deze gratis periode volledig gebruiken, mits je je binnen 90 dagen na de overdracht van jouw voertuig registreert.

Na deze eerste periode van gratis gebruik kun je de diensten in de Car-Net-portal tegen betaling uitbreiden. De huidige prijzen variëren afhankelijk van jouw geselecteerde servicebundel en het voertuigmodel.

Er is een eenmalig bedrag voor de noodoproepdienst, te betalen bij aankoop van het voertuig. De exacte kosten vind je in de Volkswagen Bedrijfswagens configuratietool. Zodra je deze service hebt aangeschaft, kan deze de komende tien jaar worden gebruikt en kun je toevoegen aan de servicebundels Security & Service Basic en Security & Service Plus. Deze servicebundels kunnen vervolgens in de beginperiode zonder extra kosten in nieuwe voertuigen worden gebruikt. Hoe lang deze periode van gratis gebruik duurt, is afhankelijk van jouw land, voertuigmodel en uitrusting, maar het is ten minste twaalf maanden, op voorwaarde dat je je binnen 90 dagen na de overdracht van het voertuig registreert.

Na deze eerste periode van gratis gebruik kun je de diensten in de Car-Net-portal tegen betaling uitbreiden. De huidige prijzen variëren afhankelijk van jouw geselecteerde servicebundel en het voertuigmodel.

Er zijn een aantal verschillende manieren om het infotainmentsysteem van het voertuig op internet aan te sluiten. Om voor de eerste keer verbinding met internet te maken, klik je op de menuoptie "Car-Net" in het infotainmentsysteem. Je wordt automatisch door alle verdere stappen door de configuratie-assistent geleid.

Verbinding maken met het internet met Discover Media
 • via Wi-Fi: het Discover Media Infotainmentsysteem kan via Wi-Fi met internet worden verbonden. Hiervoor heb je een smartphone nodig die fungeert als een mobiele draadloze hotspot.
 • via een CarStick*: je kunt ook met de CarStick verbinding maken met internet. Om dit te doen, plaats je een internet-enabled simkaart in de CarStick en plaats je de CarStick in de daarvoor bestemde USB-interface. Instructies over het installeren van de CarStick vind je in de handleiding van jouw auto.

*Als je geen CarStick hebt besteld toen je jouw Volkswagen kocht, kun je er op elk gewenst moment één bestellen op https://shops.volkswagen.com.

Als je de servicebundels "Security & Service" hebt besteld toen je jouw Volkswagen bestelde, wordt jouw voertuig voorzien van een online connectiviteitseenheid (OCU). De OCU is uitgerust met een simkaart waarmee jouw voertuig via internet automatisch verbinding kan maken met het Car-Net-portaal.

Als je de servicebundels "Security & Service" hebt besteld toen je jouw Volkswagen bestelde, is jouw voertuig uitgerust met een ingebouwde SIM-kaart. Hiermee wordt automatisch een internetverbinding tot stand gebracht wanneer je "Security & Service" of e-Remote gebruikt.

Om "Guide & Inform" -diensten te gebruiken, heb je een aparte internetverbinding nodig.

Wanneer je via jouw smartphone een internetverbinding tot stand brengt, moet je de hotspot op jouw smartphone activeren en de zichtbaarheid van de hotspot inschakelen. Schakel vervolgens over naar jouw Infotainmentsysteem en activeer de Wi-Fi via "Setup" in het hoofdmenu. Volg de instructies op het display.

Houd er rekening mee dat de services "Guide & Inform" verschillende hoeveelheden gegevens gebruiken, afhankelijk van het gedrag van de gebruiker. Een gegevensfrequentie wordt daarom sterk aanbevolen.

De Car-Net-services kunnen momenteel in ongeveer 40 landen worden gebruikt. Houd er rekening mee dat hogere kosten van toepassing kunnen zijn in het buitenland.

De Car-Net-app kan op alle smartphones worden gebruikt, of het nu Android of iPhone is.

De smartphone moet een voldoende bijgewerkte versie van het besturingssysteem hebben:

 • Apple-apparaten moeten iOS 8.0 of hoger hebben
 • Android-apparaten moeten versie 4.3 of hoger zijn

Car-Net kan gebruikt worden in de Volkswagen Bedrijfswagens: Caddy, Transporter, Crafter en Amarok.

De services zijn alleen beschikbaar als een bundel.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je Car-Net niet kunt gebruiken.

Controleer alstublieft of:

 • Aan alle vereisten voor het gebruik van Car-Net is voldaan en je hebt jouw voertuig aan jouw gebruikersaccount toegevoegd
 • Je je binnen de contractperiode bevindt
 • De mobiele ontvangst wordt niet nadelig beïnvloed door externe invloeden, bijvoorbeeld door weersomstandigheden (bijvoorbeeld stormen) of de locatie van het voertuig (bijvoorbeeld in tunnels, ondergrondse parkeergarages). Je kunt de signaalsterkte controleren op jouw mobiele apparaat.
 • De services zijn gedeactiveerd via het infotainmentsysteem in het voertuig.

Als geen van bovenstaande van toepassing is, neem dan contact op met onze klantenservice.

Gegevensoverdracht kan worden beïnvloed door jouw locatie. Plaatsen met onvoldoende mobiele ontvangst (bijvoorbeeld in tunnels, garages en onderdoorgangen), weersomstandigheden en een druk netwerk kunnen allemaal een negatief effect hebben op de gegevensoverdracht. Dit kan ervoor zorgen dat de services traag worden of helemaal niet werken.

Je hoeft geen gebruikersaccount aan te maken om App-Connect te kunnen gebruiken.

App-Connect is een bundel met de MirrorLink-, Android Auto- en Apple CarPlay-technologieën. Je kunt App-Connect gebruiken om geselecteerde Android-smartphones en Apple iPhone-apps weer te geven en te bedienen op het touchscreen van Composition Media of Discover Media.

Om ervoor te zorgen dat oude gebruikersgegevens worden gewist, moet het infotainmentsysteem worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Klik op de knop "Menu" van jouw Infotainment-systeem en selecteer het subitem "Setup". Klik nu op de knop "Fabrieksinstellingen". Je hebt nu de mogelijkheid om alle instellingen of alleen de Car-Net-instellingen opnieuw in te stellen. Afhankelijk van jouw voertuigmodel is het dan mogelijk dat je jezelf handmatig moet verwijderen als geregistreerde gebruiker.

Verdere informatie is te vinden in het Car-Net privacybeleid.

Klik op de knop "Menu" van jouw Infotainment-systeem en selecteer het subitem "Setup". Klik nu op "Fabrieksinstellingen" en selecteer of je alle instellingen wilt resetten of alleen specifieke gegevens. Bevestig vervolgens jouw invoer. Je hebt nu de mogelijkheid om de gegevens van de vorige gebruiker in het gebied "Registratie" te verwijderen.

Onder het item "Fabrieksinstellingen" heb je de mogelijkheid om de Car-Net-instellingen te resetten. Om dit te doen, klik je op de knop "Menu" van jouw Infotainment-systeem en selecteer je het subitem "Setup". Klik nu op de knop "Fabrieksinstellingen" en selecteer "Car-Net (online diensten)". Je kunt vervolgens de gegevens van de vorige gebruiker verwijderen in het gebied "Registratie".

Helaas dwingen nieuwe wettelijke vereisten ons om verdere ondersteuning voor de Volkswagen MirrorLink-apps te stoppen. Om deze reden kunnen we niet langer de functionaliteit van de MirrorLink-apps garanderen. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Gebruikersaccount.

Je moet over een gebruikersaccount beschikken om Car-Net-services te kunnen gebruiken.

Je kunt in enkele eenvoudige stappen je registreren bij Car-Net op www.volkswagen-car-net.com. Om dit te doen, klik op "Ik gebruik Car-Net of wil me registreren" en volg de instructies. Je ontvangt automatisch een bevestigingsmail nadat je je hebt geregistreerd. Klik op de link in de e-mail om jouw registratie te voltooien. Je kunt dan inloggen op het Car-Net-portaal met jouw inloggegevens en jouw Volkswagen koppelen aan jouw gebruikersaccount.

De bevestigingsmail zou binnen enkele minuten in je inbox moeten zijn binnengekomen. Als dit niet in je inbox staat, controleer dan eerst je andere mappen (bijvoorbeeld de spam-map). Als je de e-mail daar ook niet vindt, maak dan een nieuw gebruikersaccount aan of neem contact op met de klantenservice.

Beveiliging.

Je wachtwoord moet drie van de volgende elementen bevatten om geldig te zijn: hoofdletters (A-Z), kleine letters (a-z), speciale tekens (!, ", §, $,%, &, /, \ , (,), =,?, #, -, _), cijfers (0-9).

De S-PIN (beveiligingspincode) is een extra beveiligingsmaatregel en beschermt bijzonder gevoelige services tegen ongeoorloofd gebruik. De S-PIN moet worden ingevoerd als je bepaalde diensten van het pakket "Security & Service" wilt gebruiken.

De S-PIN bestaat uit vier cijfers en mag alleen cijfers bevatten.

Zorg ervoor dat je jouw persoonlijke S-PIN in het geheugen vastlegt en niet met iemand anders deelt.

Navigeer naar het gedeelte "Accountinstellingen" in je gebruikersaccount. Hier kun je een nieuwe S-PIN instellen of jouw bestaande S-PIN wijzigen.

Je kunt jouw S-PIN op elk moment opnieuw instellen. Navigeer naar het gedeelte 'Accountinstellingen' in jouw gebruikersaccount en klik op 'S-PIN wijzigen' Klik op 'Jouw S-PIN vergeten?' Om je S-PIN opnieuw in te stellen. Houd er om veiligheidsredenen rekening mee om nogmaals via je voertuig in te loggen na het resetten van de S-PIN.

Om veiligheidsredenen is hernieuwde verificatie via uw voertuig vereist na het resetten van de S-PIN. Om dit te doen, wordt jou nu gevraagd om de exacte kilometerstand van je voertuig of om een registratiecode in te voeren in het infotainmentsysteem. Je ontvangt de registratiecode automatisch tijdens het herstelproces van de S-PIN.

Wij nemen uw veiligheid en beveiliging serieus. Daarom kunnen sommige functies in het Car-Net-portaal alleen worden uitgevoerd als je de Volkswagen Indent procedure hebt uitgevoerd. Hier wordt je identiteit gecontroleerd door een Volkswagen-servicepartner.

Privacybeleid.

Het privacybeleid bevat een gedetailleerde beschrijving van welke gegevens worden verzameld door Car-Net en wat er gebeurt met de opgeslagen gegevens. Je vindt het privacybeleid in de Car-Net-portal onder het menu-item "Juridisch".

Je kunt beide documenten vinden in jouw Car-Net-portal onder "Juridisch".

Als je jouw smartphone verliest, kunt je jouw wachtwoord wijzigen via de Car-Net-portal.

Je hoeft niet langer telkens jouw wachtwoord opnieuw in te voeren wanneer je je aanmeldt. De Car-Net-app slaat het wachtwoord veilig en gecodeerd op en gebruikt het voor latere authenticatie. Je hoeft alleen je wachtwoord in te voeren wanneer je je de eerste keer aanmeldt of overschakelt naar een ander gebruikersaccount.

Voeg een voertuig toe.

Klik op "Voertuigbeheer" in je gebruikersaccount en vervolgens op de knop "Voertuig toevoegen". Je hebt dan het 17-cijferige voertuigidentificatienummer (VIN) voor jouw Volkswagen bedrijfswagen nodig. Je vindt het VIN in jouw kentekenpapieren en op de voorruit van je voertuig. Volg dan de aanvullende instructies over voertuiginschrijving. Afhankelijk van je voertuigmodel wordt je nu gevraagd om de exacte kilometerstand van jouw voertuig in te voeren of om een registratiecode in te voeren in het infotainmentsysteem. Je ontvangt de registratiecode automatisch tijdens het inschrijvingsproces van het voertuig.

Het VIN (voertuigidentificatienummer of chassisnummer) is te vinden in je registratiedocumenten en in de benedenhoek van de voorruit van jouw voertuig.

Het invoeren van je kilometerstand of registratiecode is een manier om te controleren of je de bevoegde gebruiker van het voertuig bent.

Services deactiveren.

Als je in het menu "Servicebeheer" in je infotainmentsysteem selecteert, kun je controleren welke services je kunt deactiveren.

Je kunt als volgt toegang krijgen tot Services-beheer:

 1. Druk op de infotainmentknop "Menu".
 2. Selecteer de functieknop "Instellingen" en selecteer vervolgens "Car-Net" in het display.
 3. Druk op de knop "Servicesbeheer".

Je kunt de Car-Net-services deactiveren in het infotainmentsysteem dat in je voertuig is geïnstalleerd:

 1. Druk op de infotainmentknop "Menu".
 2. Selecteer de functieknop "Instellingen" en selecteer vervolgens "Car-Net" in het display.
 3. Druk op de knop "Servicesbeheer".
 4. Deactiveer de services die je wilt deactiveren.

Ja, je kunt het infotainmentsysteem op elk gewenst moment gebruiken om services te deactiveren die zijn gedeactiveerd:

 1. Druk op de infotainmentknop "Menu".
 2. Selecteer de functieknop "Instellingen" en selecteer vervolgens "Car-Net" in het display.
 3. Druk op de knop "Servicesbeheer".
 4. Activeer de services die je wilt activeren.

Je ontvangt een e-mail of melding op jouw mobiele apparaat zodra een service is gedeactiveerd in het infotainmentsysteem in je voertuig.

Een bericht waarin staat dat de betreffende service is gedeactiveerd in het voertuig, wordt ook weergegeven in het overzicht van services op de Car-Net-portal en in de app. Gedeactiveerde services worden niet weergegeven op jouw smartwatch.

Niet alle Car-Net-services zijn compatibel met een smartwatch. Bovendien zijn individuele services mogelijk gedeactiveerd en deze zullen dan niet meer op je smartwatch verschijnen.

Je kunt altijd services in je voertuig, die zijn gedeactiveerd, opnieuw activeren:

 1. Druk op de Infotainment-knop "Menu".
 2. Selecteer nu de knop "Instellingen" en selecteer vervolgens "Car-Net" in het display.
 3. Druk op de knop "Services beheren".
 4. Activeer de services die je nodig hebt.

Vragen? Bel ons.

0800 - 555 7000 (gratis)

Maandag - vrijdag: 08.00 uur tot 20.00 uur
Zaterdag 08.00-18.00 uur