2.15.90.1, 2019-05-09 00:05:56
verzekering opzeggen.

Verzekering opzeggen.

Huidige verzekering opzeggen: wij helpen je graag.

Het opzeggen van jouw verzekering is de laatste jaren een stuk gemakkelijker geworden. Een jaarcontract is namelijk niet altijd meer verplicht. Omdat de premies de laatste jaren flink zijn gedaald, kun je ook veel geld besparen. Het is daarom zeker een aanrader om jouw verzekering te vergelijken! Het opzeggen van jouw huidige verzekering kan een hoop gedoe lijken. Wij helpen je graag verder met overstappen naar een Volkswagen Bedrijfswagens Basisverzekering of Volkswagen Bedrijfswagens Plusverzekering.

Wanneer kun je jouw verzekering opzeggen?

Jouw verzekering kun je op ieder moment van het jaar opzeggen, dus niet alleen wanneer je jouw bedrijfswagen verkoopt. Op jouw polis vind je de datum vanaf wanneer je kunt opzeggen. Dat kan één keer per jaar zijn, maar ook elke maand. Het is wel belangrijk om bij opzeggen te denken aan de opzegtermijn en aan de opbouw van jouw schadevrije jaren.  

Opzeggen bij verkoop bedrijfswagen.
Je kunt jouw verzekering beëindigen wanneer je jouw bedrijfswagen verkocht heeft. De meeste verzekeraars willen dan een vrijwaringsbewijs hebben. Dit is een bewijs dat de bedrijfswagen niet meer op jouw naam staat. Bij opzegging van jouw verzekering is het dus vaak noodzakelijk een kopie van dit bewijs mee te sturen bij de opzeggingsbrief.

Opzeggen omdat je weg wilt.
Misschien wil je wel gewoon weg bij jouw huidige verzekeraar, bijvoorbeeld omdat je wilt overstappen. Je zit dan niet altijd vast aan een jaarcontract. Wanneer jouw verzekering minder dan een jaar loopt moet je mogelijk wel het eerste jaar volmaken en rekening houden met de opzegtermijn van jouw verzekering. Die is meestal 2 maanden. In dat geval moet je dus 2 maanden voordat jouw het eerste jaar vol hebt gemaakt al opzeggen. Loopt jouw verzekering al langer dan 1 jaar? Dan kun je op ieder moment jouw verzekering opzeggen, met een opzegtermijn van 1 maand. Wanneer je vandaag opzegt, loopt jouw verzekering over 1 maand af.  

Opzeggen om andere reden.
Er zijn natuurlijk ook andere redenen om jouw verzekering te beëindigen. Misschien is jouw bedrijfswagen gestolen of gesloopt? Of misschien heeft jouw verzekeraar de premie verhoogd of de voorwaarden nadelig gewijzigd. In al deze gevallen kun je op korte termijn de verzekering opzeggen.

Let op het risico van onverzekerd autorijden.
Wacht met opzeggen van een bestaande verzekering totdat je een bevestiging heeft ontvangen van jouw nieuwe verzekering. Zo voorkom je het risico van onverzekerd rondrijden.

 

Meer weten?