Onderhoud aan de elektrische bedrijfsauto
Onderhoud aan de elektrische bedrijfsauto
Onderhoud aan de elektrische bedrijfsauto
Onderhoud aan de elektrische bedrijfsauto

Onderhoud aan een elektrische bedrijfsauto. Hoe werkt dat?

Onderhoud aan een elektrische bedrijfsauto. Hoe werkt dat?

Een onderhoudsbeurt aan je bedrijfsauto –of bus kan soms flink in de papieren lopen. Maar hoe zit dat eigenlijk met het onderhoud aan een elektrische bus? In hoeverre verschilt dat met een bus die op brandstof rijdt? Eén ding is zeker: elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, maar je bespaart ook op onderhoudskosten.

Interessant voor de portemonnee

Elektrisch rijden is niet alleen interessant voor het milieu, het pakt ook goed uit voor de portemonnee. Een elektrische auto heeft een accu in plaats van een brandstofmotor. Hierdoor zijn er minder bewegende, en dus slijtage gevoelige onderdelen. Dit scheelt in onderhoud en kosten.

Slijtage elektrische auto’s

Minder onderhoudskosten elektrische bus

Een elektrisch voertuig zit onder de motorkap niet zo ingewikkeld in elkaar. Het bestaat grofweg uit drie onderdelen: de elektromotor, de omvormer en de lader. Het aantal onderdelen die geïnspecteerd moeten worden tijdens eventueel onderhoud zijn minder dan bij een brandstofmotor. Verder wordt er tijdens onderhoud gekeken of de remvloeistof en het interieurfilter, dat vieze stofjes van buiten filtert, vervangen dienen te worden. Een bus met een traditionele motor bestaat uit veel meer bewegende onderdelen en is hierdoor gevoeliger voor slijtage.

Het is inmiddels geen verrassing meer: minder onderhoud, betekent ook minder kosten. Bij een elektrische bus is er sprake van 35 procent minder onderhoudskosten dan bij een bus rijdend op brandstof. Kortom, elektrisch rijden is een overweging waard voor een ieder die aan de eindstreep duurzaam en goedkoper wil ondernemen.

e-Crafter inclusief 8 jaar onderhoud

APK elektrische bedrijfswagen

Volkswagen Bedrijfswagens biedt meer. Onderhoud is minder complex, maar eventuele reparaties aan de hoogvolt componenten kunnen duurder zijn. Juist daarom zijn preventief onderhoud en periodieke inspecties van groot belang. Om die reden verkopen wij de e-Crafter standaard inclusief 8 jaar onderhoud bij de Volkswagen Bedrijfswagens dealer. Inbegrepen zijn uitgebreide inspecties (o.a. van remmen, ruitenwissers, banden en lampen), periodieke vervanging van het interieur/pollenfilter, verversing van de remvloeistof en de APK-keuring. De wettelijk verplichte APK is gelijk aan het schema dat wij hanteren voor een benzineauto. De eerste APK vindt plaats na vier jaar (voor vervaldatum APK), daarna na twee jaar (voor vervaldatum APK), daarna jaarlijks (voor vervaldatum APK).

Specialistisch werk

Onze elektrische bedrijfswagens hebben een lithium-ion hoog-volt accu, waarop standaard 8 jaar of 160.000 kilometer fabrieksgarantie zit. De voorwaarde is wel dat de auto volgens fabrieksvoorschriften is onderhouden. Het onderhoud van elektrische auto’s is anders dan bij brandstof auto’s. Daarom krijgen onze monteurs speciale trainingen om te mogen werken aan elektrische auto’s. Op zoek naar een dealer voor het onderhoud van je elektrische bedrijfswagen? 

Elektrisch rijden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het elektrisch rijden nieuws? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief over de duurzame bedrijfswagens van Volkswagen.

Deze artikelen zijn wellicht ook iets voor jou

De elektrificatie van Volkswagen Bedrijfswagens

Welke kosten heb je bij een elektrische bedrijfswagen?

5 branches waarin elektrisch rijden nu al toegepast kan worden

Deze artikelen zijn wellicht ook iets voor jou

Elektrisch rijden voor jouw onderneming?

Wil jij meer weten of de mogelijkheden op het gebied van elektrisch rijden? Ga in gesprek met de Volkswagen Bedrijfswagens dealer bij jou in de buurt.