Onderhoud aan de elektrische bedrijfsauto

Onderhoud aan een elektrische bedrijfsauto. Hoe werkt dat?

Onderhoud aan een elektrische bedrijfsauto. Hoe werkt dat?

Een onderhoudsbeurt aan je bedrijfsauto –of bus kan soms flink in de papieren lopen. Maar hoe zit dat eigenlijk met het onderhoud aan een elektrische bus? In hoeverre verschilt dat met een bus die op brandstof rijdt? Eén ding is zeker: elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, maar je bespaart ook op onderhoudskosten.

Interessant voor de portemonnee

Elektrisch rijden is niet alleen interessant voor het milieu, het pakt ook goed uit voor de portemonnee. Een elektrische auto heeft een accu in plaats van een brandstofmotor. Hierdoor zijn er minder bewegende, en dus slijtage gevoelige onderdelen. Dit scheelt in onderhoud en kosten.

Slijtage elektrische auto’s

Minder onderhoudskosten elektrische bus

Een elektrisch voertuig zit onder de motorkap niet zo ingewikkeld in elkaar. Het bestaat grofweg uit drie onderdelen: de elektromotor, de omvormer en de lader. Het aantal onderdelen die geïnspecteerd moeten worden tijdens eventueel onderhoud zijn minder dan bij een brandstofmotor. Verder wordt er tijdens onderhoud gekeken of de remvloeistof en het interieurfilter, dat vieze stofjes van buiten filtert, vervangen dienen te worden. Een bus met een traditionele motor bestaat uit veel meer bewegende onderdelen en is hierdoor gevoeliger voor slijtage.

Het is inmiddels geen verrassing meer: minder onderhoud, betekent ook minder kosten. Bij een elektrische bus is er sprake van 35 procent minder onderhoudskosten dan bij een bus rijdend op brandstof. Kortom, elektrisch rijden is een overweging waard voor een ieder die aan de eindstreep duurzaam en goedkoper wil ondernemen.

e-Crafter 8 jaar onderhoud en APK standaard inbegrepen

APK elektrische bedrijfswagen

Volkswagen Bedrijfswagens biedt meer. Onderhoud is minder complex, maar eventuele reparaties aan de hoogvolt componenten kunnen duurder zijn. Juist daarom zijn preventief onderhoud en periodieke inspecties van groot belang. Bij de e-Crafter is het onderhoud de tot en met de eerste 8 jaar / 96 maanden standaard inbegrepen (tot een maximum van 240.000 km). Door Volkswagen Bedrijfswagens voorgeschreven onderhoudsinspecties en de wettelijke APK-keuring voor de eerste 8 jaar / 96 maanden, uit te voeren door een erkende Nederlandse Volkswagen Bedrijfswagens servicepartner naar keuze.

Bekijk alle voorwaarden

Specialistisch werk

Onze elektrische bedrijfswagens hebben een lithium-ion hoog-volt accu, waarop standaard 8 jaar of 160.000 kilometer fabrieksgarantie zit. De voorwaarde is wel dat de auto volgens fabrieksvoorschriften is onderhouden. Het onderhoud van elektrische auto’s is anders dan bij brandstof auto’s. Daarom krijgen onze monteurs speciale trainingen om te mogen werken aan elektrische auto’s. Op zoek naar een dealer voor het onderhoud van je elektrische bedrijfswagen? 

Elektrisch rijden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het elektrisch rijden nieuws? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief over de duurzame bedrijfswagens van Volkswagen.

Deze artikelen zijn wellicht ook iets voor jou

De elektrificatie van Volkswagen Bedrijfswagens

Welke kosten heb je bij een elektrische bedrijfswagen?

5 branches waarin elektrisch rijden nu al toegepast kan worden

Deze artikelen zijn wellicht ook iets voor jou

Elektrisch rijden voor jouw onderneming?

Wil jij meer weten of de mogelijkheden op het gebied van elektrisch rijden? Ga in gesprek met de Volkswagen Bedrijfswagens dealer bij jou in de buurt.

Disclaimer van NL

  • Om We Connect te kunnen gebruiken, heb je een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig. Log in via de We Connect-App met je gebruikersnaam en wachtwoord en registreer je wagen in jouw account. Voor We Connect Plus heb je tot 90 dagen na voertuigoverdracht om je bedrijfswagen te registreren op vwn.de/myVolkswagen of via de Volkswagen We Connect-app (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) om de diensten volledig te kunnen gebruiken tijdens de overeengekomen kosteloze periode. Een geïntegreerde internetverbinding maakt het gebruik van de mobiele onlinediensten van We Connect mogelijk. De binnen Europa gemaakte datakosten worden gedragen door Volkswagen AG als onderdeel van de netwerkdekking met uitzondering van de Streaming & Internetdiensten en individuele In-Car Apps. Om gebruik te kunnen maken van de streaming- en internetdiensten, individuele In-Car Apps en de Wi-Fi-hotspot, kunnen data-abonnementen worden gekocht bij de externe mobiele communicatiepartner Cubic Telecom en worden gebruikt binnen de netwerkdekking in tal van Europese landen. Informatie over de voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen is beschikbaar op vw.cubictelecom.com. Als alternatief kan de bestuurder internetradio en mediastreaming gebruiken via een mobiel apparaat (bijv. smartphone) dat als mobiele wifi-hotspot kan fungeren. In dit geval zijn de betreffende diensten alleen beschikbaar in combinatie met een bestaand mobiel abonnement tussen jou en je mobiele provider of met een afzonderlijk daartoe afgesloten contract en alleen indien dekking beschikbaar is. Afhankelijk van je mobiele abonnement kan voor gegevensuitwisseling via internet extra kosten in rekening worden gebracht (bijv. roamingkosten), vooral als je de dienst in het buitenland gebruikt. Om de gratis We Connect app te gebruiken heb je een smartphone met een geschikt iOS of Android besturingssysteem en een simkaart met data-optie nodig. Je hebt ook een geschikt mobiel abonnement nodig dat al bestaat of apart is geregeld met je mobiele provider. De beschikbaarheid van de individuele We Connect- en We Connect Plus-services die in de pakketten worden beschreven, kan van land tot land verschillen en is ook afhankelijk van het voertuig of de uitrusting. Deze diensten zijn beschikbaar voor de duur van de overeengekomen contractduur en kunnen tijdens de contractperiode onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen of zelfs beëindigd worden. Ga naar connect.volkswagen-we.com of vraag je Volkswagen dealer om meer informatie. Voor informatie over de voorwaarden van je mobiele telefoon kun je contact opnemen met je mobiele provider.