e-Crafter kopen of leasen

Elektrische bedrijfswagen: kopen of leasen?

Elektrische bedrijfswagen: kopen of leasen?

Het aantal verkochte elektrische bedrijfswagens neemt ieder jaar toe. Met een elektrische bedrijfswagen draag je bij aan een beter milieu en daarnaast zijn de kosten voor het gebruik gunstiger dan bij een verbrandingsmotor. Net als bij de aankoop van een normale bedrijfswagen stuit je op de vraag: kopen of leasen? Aan beide mogelijkheden zitten voordelen, afhankelijk van jouw situatie én voorkeuren.

Elektrische bedrijfswagen kopen

Het kopen van een elektrische bedrijfswagen, zoals een bus of personenauto, heeft veel voordelen. Eén doorslaggevend argument voor veel zakelijke rijders om te kopen, is dat de auto meteen in eigen bezit is: je kan ermee doen en laten wat je wilt. Dat biedt kansen voor het ‘eigen’ maken van de bedrijfsauto door middel van stickers of signing bijvoorbeeld. Daarnaast zijn auto’s van de zaak een goede aftrekpost, dat brengt fiscale voordelen met zich mee. Daar komt wel bij kijken dat je zelf verantwoordelijk bent voor alle bijkomende kosten: onderhoud en reparatie, verzekeringen en wegenbelasting moet je bij de rekening optellen.

Elektrische bedrijfswagen leasen

Leasen is perfect voor de zakelijke rijder die zich niet bezig wilt houden met alle zaken die bij autorijden komen kijken. Alle bijkomende kosten zoals onder andere onderhoud en reparatie en verzekeringen zijn inbegrepen in het maandbedrag. Daarnaast blijf je grip houden op je kapitaal: het is niet nodig om in één keer een grote uitgave te doen voor een nieuw wagenpark. Net als bij het kopen van een elektrische bedrijfswagen is het mogelijk om je bedrijfsauto te voorzien van bijvoorbeeld stickers of signing, een belangrijke voorwaarde hiervan is dat de bedrijfswagen na het aflopen van het contract opgeleverd moet worden in originele staat. Daarnaast is leasen aantrekkelijk als je wilt dat je personeel regelmatig kan wisselen van auto.

Leasemogelijkheden

Volkswagen Bedrijfswagens biedt verschillende zakelijke leasecontracten. Meer informatie over bijvoorbeeld Financial Lease of Operational lease vind je hier: Financieel.

Of je nu een elektrische bedrijfswagen wilt kopen of leasen, aan elektrisch rijden zitten sowieso een hoop voordelen. Een elektrische auto biedt bijvoorbeeld veel fiscale voordelen: denk hierbij aan de lagere bijtelling, de milieu-investeringsaftrek en het feit dat je geen wegenbelasting betaalt wanneer je volledig elektrisch rijdt. Daarnaast draag je een steentje bij aan een beter milieu, en behoeft een elektrische auto minder onderhoud.

Elektrisch rijden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het elektrisch rijden nieuws? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief over de duurzame bedrijfswagens van Volkswagen.

Deze artikelen zijn wellicht ook iets voor jou

Wat zijn de financiële voordelen van elektrisch rijden? 

Welke kosten heb je bij een elektrische bedrijfswagen?

Je hebt ondernemen. En je hebt duurzaam ondernemen.

Deze artikelen zijn wellicht ook iets voor jou

Kopen of leasen voor jouw onderneming?

Wil jij meer weten of de mogelijkheden op het gebied van leasen? Ga in gesprek met de Volkswagen Bedrijfswagens dealer bij jou in de buurt.