Salt & Silver: Creatieve keuken met een duurzame aanpak
Salt & Silver: Creatieve keuken met een duurzame aanpak
Of het nu voor de cateringservice of voor restaurants is, in voertuigen zoals de ID. Buzz Cargo zien Cosy en Jo een toekomst, een elementaire oplossing om holistisch en duurzaam te kunnen werken. Het wordt een van de laatste bouwstenen in hun heruitvinding: CO2 vrij rijden met groene stroom en duurzame ingrediënten leveren uit de regio aan hun klimaatneutrale restaurant. Een goede reden voor Cosy om met veel vertrouwen naar de toekomst te kijken. "Ik leef de beste levensstijl die ik kan kiezen", zegt hij terwijl ze de avond afsluiten op het hoofdkantoor van Salt & Silver. "Ik hoop dat dit voor altijd blijft."
Johannes Riffelmacher en Thomas Kosikowski hebben de afgelopen jaren een merk opgebouwd als het “Salt & Silver” duo. Ze staan voor bijzondere foodconcepten, avontuurlijke reis- en kookboeken en vernieuwende ideeën. Tijdens een boswandeling in Ahrensburg in Noord-Duitsland laten ze zien hoe ze duurzaamheid integreren in hun bedrijf - en toveren ze een bijzonder menu tevoorschijn uit vers verzamelde, regionale ingrediënten. Maar ze weten ook dat een duurzame toekomst alleen werkt met een holistische benadering. Hun hoop: innovatieve concepten zoals de ID. Buzz Cargo.
Mobiliteit is altijd een groot deel van hun leven geweest. Want wie reizen, surfen en koken hun passie noemen, is afhankelijk van mobiliteit. In 2014 besloten Thomas Kosikowski en Johannes Riffelmacher, ook wel Cozy en Jo genoemd, deze passies in een avontuur te verwezenlijken. Dus reisden ze 18 maanden naar Zuid-Amerika. Hun doel: de cultuur van de landen documenteren. En als Cozy en Jo het hebben over de lokale cultuur, bedoelen ze vooral de culinaire cultuur, die ze overal verkenden.
Nieuwe concepten zoals de ID. Buzz geeft ons hoop voor de toekomst.Thomas Kosikowski, Salt & Silver
Cosy en Jo bezochten markten in Mexico, kookten met de lokale bevolking na een lange dag surfen op het strand en woonden bij een gezin in de Peruaanse Jungle. Ze visten op piranha’s voor het avondeten, reisden in boomstamboten en bewonderden het natuurlijke gebied van de Galapagos-eilanden. Het was een project van twee vrienden, een avontuur dat is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf: Salt & Silver. Met eindeloze gedachten, duizenden volgers op social media en nieuwe kookrecepten keerden Cozy en Jo terug naar Duitsland - met zakelijke ideeën.
Verandering van perspectief: van Latijns-Amerika naar de Noordzee
Na twee reiskookboeken over Latijns-Amerikaans eten, het opzetten van een cateringservice en de opening van twee restaurants, staat Salt en Silver op het punt om het voedselconcept opnieuw uit te vinden. Door de afgelopen jaren heen zijn deze avonturiers uitgegroeid tot ondernemers. Het zijn ondernemers die zich vanaf het begin hebben ingezet voor duurzame ingrediënten. Ze verbouwden groenten en kruiden in hun “Garden of Eden” om hun ecologische voetafdruk laag te houden.
Voor Cozy en Jo is voeding uit de streek een belangrijke bouwsteen voor een duurzame toekomst. Tijdens een boswandeling in Ahrensburg in Noord-Duitsland laten ze zien hoe het werkt. “Voorheen zochten we over de hele wereld voor onze ideeën en recepten, tegenwoordig vinden we ze dichtbij”, zegt Jo terwijl hij zijn verse oogst van paddenstoelen en kruiden laat zien. Salt & Silver verwerkt momenteel de vers verzamelde ingrediënten op een oude boerderij. Uien en bospaddenstoelen sissen in de pan, het verse brood wordt geserveerd, bieslook wordt gesneden en de geur van vers geraspte kaas zweeft door de lucht. “Het is een belevenis voor al je zintuigen, om te koken waar je je ingrediënten vandaan haalt.” De jongens bijten met genot in het champignonnen brood met parmezaan. “Soms zijn de beste momenten makkelijk en eenvoudig.”
Het is inspirerend dat door nieuwe technologieën grenzen worden verlegd.Johannes Riffelmacher, Salt & Silver
Het is een drijfveer voor beide om een perspectief te hebben op een duurzame wereld. Deze aanpak is de focus op hun volgende project, “Salt & Silver am Meer”. Het is een klimaatneutraal restaurant in St. Peter Ording aan de Noordzee. In plaats van de wereld rond te reizen op zoek naar nieuwe receptideeën, werkt Salt & Silver samen met lokale boeren, visserijen en kwekerijen en bieden ze alleen regionale gerechten aan. Cozy en Jo zeggen: “We presenteren de beste, duurzame ingrediënten vol van smaak en finesse.”
Duurzaam voedselconcept en de ID. Buzz
Terug van hun boswandeling presenteren Cosy en Jo een voorproefje in hun Hamburgse restaurant, het hoofdkantoor van Salt & Silver. Het is een typisch beeld voor hen: terwijl de geur van de fijn bereide groenten de kamer vult, fileren de twee verse vis en filosoferen ze over hun klimaatneutrale toekomst. Geleidelijk veroveren tal van lekkernijen, bereid met duurzame producten, de liefdevol gedecoreerde tafel, kleurrijke salades, fijn gemarineerde visgerechten en creatief samengestelde groentevariaties - hun creaties lijken op ware kunstwerken, met veel aandacht voor detail.
Om in de toekomst succesvol te zijn, hebben ze volgens hun mening meer nodig dan regionale ingrediënten. "Het gaat natuurlijk ook om het transporteren van onze ingrediënten voor ons restaurant", zegt Cosy. “De CO 2 -footprint is hierbij een belangrijk probleem. Het neemt een groot deel van ons werk in beslag om na te denken over hoe wij als restauranteigenaren onze bijdrage hieraan kunnen leveren.” De ID. Buzz Cargo is voor hen het perfecte voertuig om ook de supply chain om te schakelen naar duurzame bedrijfsvoering. Innovatief, ruim interieur concept, compacte buitenmaten en volledig elektrisch: "Het is inspirerend", zegt Cosy. “Technologieën zoals de ID. Buzz Cargo zal de grenzen verleggen.”
- 1.
- Fahrzeugabbildung zeigt Konzeptstudie.
- 1
- 1.
- Fahrzeugabbildung zeigt Konzeptstudie.
Het regionale menu: culinaire kunst gemaakt van regionale ingrediënten
Cosy en Jo reisden vroeger de wereld over voor inspiratie - tegenwoordig vinden ze ingrediënten en receptideeën in de omgeving. Ze gaan op zoek, halen inspiratie uit de natuur en maken van de ingrediënten die ze vinden een nieuw menu. Het resultaat is niet alleen bijzonder duurzaam en lekker, maar ook iets om trots op te zijn. En als het water u al in de mond loopt door ernaar te kijken, leest u hier de receptenverzameling in pdf -formaat om thuis te koken. Veel succes en eet smakelijk!
Johannes Riffelmacher en Thomas Kosikowski zijn de oprichters van Salt & Silver, runnen twee restaurants en een cateringservice in Hamburg en zijn de auteurs van twee kookboeken. Het volgende restaurant opent binnenkort in St. Peter Ording.