Moving beats

Jayda G: geïnspireerd door de ID. Buzz

Moving beats

Jayda G: geïnspireerd door de ID. Buzz

Bioloog overdag, DJ 's nachts - als specialist in milieutoxicologie heeft Jayda G een groot doel: "Muziek en het milieu zijn de twee dingen waar ik dag en nacht mee bezig ben. Mijn doel is om erachter te komen hoe ik deze dingen bij elkaar kan brengen". In dit artikel beschrijft de in Canada geboren artiest hoe de ID. Buzz haar inspireerde om een uniek nummer te creëren. 

 

Jayda G is van jongs af aan al aan het bewegen tussen twee werelden - natuur en muziek. Ze groeide op in een gemeenschap van 4.000 mensen in Grand Forks in Canada. Haar hippie-ouders woonde in een piepklein hutje zonder stromend water of elektriciteit, maar met uitzicht op bergen en eindeloze bossen. 

Vanaf het moment dat ze werd geboren, leerde ze de natuur kennen en beschrijft ze deze verbondenheid met de natuur zelfs als "een heel groot deel van mijn opvoeding". En dus is het niet meer dan logisch dat ze later biologie ging studeren. Gedurende deze tijd ontdekte ze haar tweede passie, die haar tot op de dag van vandaag over de hele wereld heeft gebracht: haar werk als producer van housemuziek en DJ.

--:--
De ID. Buzz is een elektrische auto zoals elke auto hoort te zijn tegenwoordig.
Jayda G

Als kind moest Jayda G af en toe de bergen uit. Haar moeder stuurde de toen 5-jarige naar viool- en pianolessen. Daar profiteert ze nu nog steeds van, want als ze niet aan het dj'en is, produceert ze haar eigen muziek en speelt ze zelf de toetsen. 

De hoogtepunten voor haar zijn altijd concerten voor een live publiek: "Als je bij een concert bent, dan ontstaat er magie. Dat is het punt dat je als artiest altijd probeert te bereiken. Het is wat ons drijft en verbindt. Het spreekt ook de ziel aan - het zuivert je. 

Jayda G with her eyes closed in a forest.

Als milieutoxicoloog of als DJ reist Jayda G veel. Muziek is een belangrijke metgezel op haar reizen. Vroeger was dat een Volkswagen busje: “Toen ik opgroeide, zag je de Volkswagen busjes overal in British Columbia. Het is een icoon. Door hem nu in een nieuwe vorm en volledig elektrisch te zien, brengt het verleden naar het heden.” Het feit dat ze met de ID. Buzz duurzaam kan reizen, maakt het voor de milieutoxicoloog in haar nog specialer.

Maar als muzikant draagt de ID. Buzz niet alleen bij aan het emotionele of ecologische idee. Het gaat erom hoe de ID. Buzz haar inspireert. Wie zoveel met natuur en geluid bezig is, is niet alleen gefascineerd door wat je over de ID. Buzz hoort - maar vooral wat je allemaal hoort dankzij de stille elektrische motor. Meer stilte en meer mogelijkheden om naar de natuur te luisteren.

Toen ik opgroeide, zag je de Volkswagen busjes overal in British Columbia. Het is een icoon.
Jayda G

Het geluid van de natuur - geïnspireerd door de ID. Buzz

--:--
--:--

Jayda G staat als bioloog altijd dicht bij de natuur. De ID. Buzz heeft ervoor gezorgd dat ze ook als muzikant dicht bij de natuur kan staan. Het insprireerde haar om een ongewoon nummer te maken: "Ik wil een nummer maken met geluiden uit de natuur: stromend water, de wind die door de bladeren ruist, het zingen van vogels - allemaal dingen die je buiten en in de ID. Buzz kunt horen."

Uitgerust met een mobiele opnamestudio, waagde Jayda G zich in de buitenlucht rond Londen om te beginnen met het samplen van natuurlijke geluiden voor haar nummer. Daarna ging ze naar de studio, waar ze bepaalde geluiden van de ID. Buzz toevoegde aan haar natuur opnames en haar eigen kenmerkende stijl. Het resultaat is speciaal: een nummer die vrolijk, sfeervol, zacht en heel catchy is.

Over Jayda G

Jayda G is een bioloog, DJ en muziekproducent.

Ze is geboren in Canada. Op dit moment woont ze in Londen na een aantal jaren in Berlijn te hebben doorgebracht.

www.instagram.com/jaydagmusicOpens an external link

Jayda G on SpotifyOpens an external link

Portrait of Jayda G.

ID. Buzz nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen van ID. Buzz? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief.

Wil je verder lezen?

Het icoon keert terug: op 9 maart 2022 is de wereldpremière van de nieuwe ID. Buzz!

Tijdens de wereldpremière wordt de iconische en de eerste 100% elektrische Volkswagen Bedrijfswagen onthuld. Een stap dichterbij elektrisch rijden in hét beroemde Volkswagen busje: de ID. Buzz. 

Experts over de ID. Buzz

Wie kunnen beter uitleggen wat de kracht is van deze eerste volledig elektrische bedrijfswagen dan de experts die hebben meegewerkt aan de ontwikkeling? Christian Senger, hoofd autonoom rijden; Lars Menge, hoofd productmarketing en Albert Kirzinger, hoofddesigner van Volkswagen Bedrijfswagens leggen uit waarom de ID.Buzz op alle fronten een echte pionier is.

Salt & Silver: Creatieve keuken met een duurzame aanpak

Johannes Riffelmacher en Thomas Kosikowski hebben de afgelopen jaren een merk opgebouwd als het “Salt & Silver” duo. Ze staan ​​voor bijzondere foodconcepten, avontuurlijke reis- en kookboeken en vernieuwende ideeën. Tijdens een boswandeling in Ahrensburg in Noord-Duitsland laten ze zien hoe ze duurzaamheid integreren in hun bedrijf - en toveren ze een bijzonder menu tevoorschijn uit vers verzamelde, regionale ingrediënten. Maar ze weten ook dat een duurzame toekomst alleen werkt met een holistische benadering. Hun hoop: innovatieve concepten zoals de ID. Buzz Cargo.

Alessia Zecchini: Een duik in de toekomst

Ze heeft de wereld rondgereisd en in de zeeën gedoken: Alessia Zecchini, professionele freediver, heeft een missie: het plastic afval uit de zeeën recyclen. Ter plaatse laat Alessia zien hoe ze dat doet - en geïnspireerd door de ID. Buzz, ontwerpt ze van het ingezamelde plastic duurzame badkleding. Waarom de ID. Buzz haar zo inspireert? Omdat het haar eindelijk de kans geeft om écht duurzaam te leven.

Disclaimer van NL

  • Om We Connect te kunnen gebruiken, heb je een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig. Log in via de We Connect-App met je gebruikersnaam en wachtwoord en registreer je wagen in jouw account. Voor We Connect Plus heb je tot 90 dagen na voertuigoverdracht om je bedrijfswagen te registreren op vwn.de/myVolkswagen of via de Volkswagen We Connect-app (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) om de diensten volledig te kunnen gebruiken tijdens de overeengekomen kosteloze periode. Een geïntegreerde internetverbinding maakt het gebruik van de mobiele onlinediensten van We Connect mogelijk. De binnen Europa gemaakte datakosten worden gedragen door Volkswagen AG als onderdeel van de netwerkdekking met uitzondering van de Streaming & Internetdiensten en individuele In-Car Apps. Om gebruik te kunnen maken van de streaming- en internetdiensten, individuele In-Car Apps en de Wi-Fi-hotspot, kunnen data-abonnementen worden gekocht bij de externe mobiele communicatiepartner Cubic Telecom en worden gebruikt binnen de netwerkdekking in tal van Europese landen. Informatie over de voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen is beschikbaar op vw.cubictelecom.com. Als alternatief kan de bestuurder internetradio en mediastreaming gebruiken via een mobiel apparaat (bijv. smartphone) dat als mobiele wifi-hotspot kan fungeren. In dit geval zijn de betreffende diensten alleen beschikbaar in combinatie met een bestaand mobiel abonnement tussen jou en je mobiele provider of met een afzonderlijk daartoe afgesloten contract en alleen indien dekking beschikbaar is. Afhankelijk van je mobiele abonnement kan voor gegevensuitwisseling via internet extra kosten in rekening worden gebracht (bijv. roamingkosten), vooral als je de dienst in het buitenland gebruikt. Om de gratis We Connect app te gebruiken heb je een smartphone met een geschikt iOS of Android besturingssysteem en een simkaart met data-optie nodig. Je hebt ook een geschikt mobiel abonnement nodig dat al bestaat of apart is geregeld met je mobiele provider. De beschikbaarheid van de individuele We Connect- en We Connect Plus-services die in de pakketten worden beschreven, kan van land tot land verschillen en is ook afhankelijk van het voertuig of de uitrusting. Deze diensten zijn beschikbaar voor de duur van de overeengekomen contractduur en kunnen tijdens de contractperiode onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen of zelfs beëindigd worden. Ga naar connect.volkswagen-we.com of vraag je Volkswagen dealer om meer informatie. Voor informatie over de voorwaarden van je mobiele telefoon kun je contact opnemen met je mobiele provider.