Zwei parkende VW ID. Buzz vor einem Aussichtspunkt.

ID. Buzz en ID. Buzz Cargo – de toekomst van mobiliteit

1.
Afgebeelde ID. Buzz betreft een concept car

ID. Buzz en ID. Buzz Cargo – de toekomst van mobiliteit

Met de ID. Buzz en ID. Buzz Cargo start Volkswagen Bedrijfswagens een nieuw tijdperk van elektrische mobiliteit. De eerste stappen richting een toekomst van volledig autonoom rijden.

 

Experts aan het woord

Wie kunnen beter uitleggen wat de kracht is van deze eerste volledig elektrische bedrijfswagen dan de experts die hebben meegewerkt aan de ontwikkeling? Christian Senger, hoofd autonoom rijden; Lars Menge, hoofd productmarketing en Albert Kirzinger, hoofddesigner van Volkswagen Bedrijfswagens leggen uit waarom de ID.Buzz op alle fronten een echte pionier is. Innovatief design en slimme nieuwe technieken komen samen.

 

--:--

Iconisch en innovatiever dan ooit

Eén ding is duidelijk: de ID. Buzz loopt voorop. Christian Senger: "Hij is 100% elektrisch, iconisch en het eerste Volkswagen model met een volledig autonoom rijsysteem.” Wat meteen opvalt, is z’n design. Lars Menge: "Hij doet denken aan de legendarische Volkswagen T1, en tegelijkertijd aan de toekomst." Voor het eerst is het speciaal door Volkswagen ontwikkelde MEB-platform voor een bestelwagen gebruikt, na succesvolle toepassing in personenwagens ID.3, ID.4 en ID.5. Het is een modulair systeem waarbij het batterijpakket slim in de vloer zit verstopt. Albert Kirzinger: "Een droom voor ontwerpers, want alles wat je op het MEB-platform bouwt, kun je als het ware vrij invullen.” Resultaat: een compacte bus waarin de binnenruimte maximaal wordt benut.

1
1.
Afgebeelde ID. Buzz betreft een concept car

ID. Buzz nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen van ID. Buzz? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief.

Gedreven door de toekomst

Zwei parkende VW ID. Buzz.
1
1.
Afgebeelde ID. Buzz betreft een concept car

Innovatieve voertuigen ontwikkelen betekent ook nadenken over het milieu en het klimaat. Lars Menge is zich hiervan zeer bewust: "We zitten in een fase van transformatie.” Het is belangrijk dat de ID. Buzz volledig CO₂-neutraal wordt.

Onder de noemer Way to Zero neemt Volkswagen AG zijn verantwoordelijkheid voor zijn aandeel in de wereldwijde CO₂-uitstoot. De firma volgt het klimaatakkoord van Parijs met als doel om in 2050 CO₂-neutraal te zijn. Dit doel speelde dan ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de ID. Buzz. Kirzinger: "Wij willen duurzaam vervoer voor iedereen mogelijk maken."

 

Meer tech. Meer tijd.

Lars Menge: "We hebben uitgebreid nagedacht over hoe we het onze klanten gemakkelijker kunnen maken.” Slimme technieken voor een betere rijervaring. Albert Kirzinger: "Als ontwerper wil je producten maken waar mensen wat aan hebben. Zodat ze bijvoorbeeld tijd overhouden voor andere zaken.”

De ID. Buzz is het eerste model dat naast het modulaire e-aandrijvingssysteem, ook is uitgerust met e-Hoch 3-netwerkarchitectuur. Dit betekent dat de bestuurder de beschikking heeft over ‘Functions on Demand’. De gewenste functies kunnen eenvoudig worden geconfigureerd in de auto of op de mobiele telefoon.

 

Veilig richting de toekomst

1
1.
Afgebeelde ID. Buzz betreft een concept car

De ID. Buzz is standaard van alle gemakken voorzien. Hij beschikt over slimme assistenten, sensoren en computers die elke situatie uiterst nauwkeurig inschatten om je nog veiliger door het verkeer te loodsen. Christian Senger: “Volledig autonoom rijden biedt enorme kansen om ons dagelijks leven makkelijker te maken. Maar dan moet je auto wel om kunnen gaan met de meest ingewikkelde verkeerssituaties." Toekomstmuziek? Autonoom rijden op de openbare weg staat gepland voor 2025.

Stel dat ik straks een auto heb die semi-autonoom of autonoom rijdt. Dan zorgen slimme technieken ervoor dat ik ondertussen iets voor mezelf kan doen.
Albert Kirzinger

Autonoom rijden wordt vanzelfsprekend

De ID. Buzz is de eerste van een nieuwe generatie, zowel technologisch als qua design.
Christian Senger

Voor de experts staat één ding vast: nieuwe technologie biedt nieuwe kansen. Christian Senger: "Het zou toch geweldig zijn als reistijd verandert in vrije tijd! De ID.Buzz zet hierin de eerste stappen." In de toekomst word je als bestuurder meer en meer ondersteund door je auto en hoef je je bijvoorbeeld niet druk te maken over het vinden van een parkeerplek of hoe je het beste van A naar B kunt. Je reis plannen gaat gewoon via je smartphone en daarna is het een kwestie van instappen en op je bestemming uitstappen. Onderweg doe je waar je zin in hebt.

1
1.
Afgebeelde ID. Buzz betreft een concept car

De experts

1. Albert Kirzinger
Hoofdontwerper Volkswagen Bedrijfswagens

LinkedInOpens an external link

2. Christian Senger
Hoofd Autonoom Rijden Volkswagen Bedrijfswagens

LinkedInOpens an external link

3. Lars Menge
Hoofd Product Marketing Volkswagen Bedrijfswagens

LinkedInOpens an external link

Portraitaufnahme von Albert Kirzinger, Christian Senger und Lars Menge.

ID. Buzz nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen van ID. Buzz? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief.

Wil je verder lezen?

Het icoon keert terug: op 9 maart 2022 is de wereldpremière van de nieuwe ID. Buzz!

Tijdens de wereldpremière wordt de iconische en de eerste 100% elektrische Volkswagen Bedrijfswagen onthuld. Een stap dichterbij elektrisch rijden in hét beroemde Volkswagen busje: de ID. Buzz. 

Alessia Zecchini: Een duik in de toekomst

Ze heeft de wereld rondgereisd en in de zeeën gedoken: Alessia Zecchini, professionele freediver, heeft een missie: het plastic afval uit de zeeën recyclen. Ter plaatse laat Alessia zien hoe ze dat doet - en geïnspireerd door de ID. Buzz, ontwerpt ze van het ingezamelde plastic duurzame badkleding. Waarom de ID. Buzz haar zo inspireert? Omdat het haar eindelijk de kans geeft om écht duurzaam te leven.

Jayda G: geïnspireerd door de ID. Buzz

Bioloog overdag, DJ 's nachts - als specialist in milieutoxicologie heeft Jayda G een groot doel: "Muziek en het milieu zijn de twee dingen waar ik dag en nacht mee bezig ben. Mijn doel is om erachter te komen hoe ik deze dingen bij elkaar kan brengen". In dit artikel beschrijft de in Canada geboren artiest hoe de ID. Buzz haar inspireerde om een uniek nummer te creëren. 

Salt & Silver: Creatieve keuken met een duurzame aanpak

Johannes Riffelmacher en Thomas Kosikowski hebben de afgelopen jaren een merk opgebouwd als het “Salt & Silver” duo. Ze staan ​​voor bijzondere foodconcepten, avontuurlijke reis- en kookboeken en vernieuwende ideeën. Tijdens een boswandeling in Ahrensburg in Noord-Duitsland laten ze zien hoe ze duurzaamheid integreren in hun bedrijf - en toveren ze een bijzonder menu tevoorschijn uit vers verzamelde, regionale ingrediënten. Maar ze weten ook dat een duurzame toekomst alleen werkt met een holistische benadering. Hun hoop: innovatieve concepten zoals de ID. Buzz Cargo.

Disclaimer van NL

  • Om We Connect te kunnen gebruiken, heb je een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig. Log in via de We Connect-App met je gebruikersnaam en wachtwoord en registreer je wagen in jouw account. Voor We Connect Plus heb je tot 90 dagen na voertuigoverdracht om je bedrijfswagen te registreren op vwn.de/myVolkswagen of via de Volkswagen We Connect-app (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) om de diensten volledig te kunnen gebruiken tijdens de overeengekomen kosteloze periode. Een geïntegreerde internetverbinding maakt het gebruik van de mobiele onlinediensten van We Connect mogelijk. De binnen Europa gemaakte datakosten worden gedragen door Volkswagen AG als onderdeel van de netwerkdekking met uitzondering van de Streaming & Internetdiensten en individuele In-Car Apps. Om gebruik te kunnen maken van de streaming- en internetdiensten, individuele In-Car Apps en de Wi-Fi-hotspot, kunnen data-abonnementen worden gekocht bij de externe mobiele communicatiepartner Cubic Telecom en worden gebruikt binnen de netwerkdekking in tal van Europese landen. Informatie over de voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen is beschikbaar op vw.cubictelecom.com. Als alternatief kan de bestuurder internetradio en mediastreaming gebruiken via een mobiel apparaat (bijv. smartphone) dat als mobiele wifi-hotspot kan fungeren. In dit geval zijn de betreffende diensten alleen beschikbaar in combinatie met een bestaand mobiel abonnement tussen jou en je mobiele provider of met een afzonderlijk daartoe afgesloten contract en alleen indien dekking beschikbaar is. Afhankelijk van je mobiele abonnement kan voor gegevensuitwisseling via internet extra kosten in rekening worden gebracht (bijv. roamingkosten), vooral als je de dienst in het buitenland gebruikt. Om de gratis We Connect app te gebruiken heb je een smartphone met een geschikt iOS of Android besturingssysteem en een simkaart met data-optie nodig. Je hebt ook een geschikt mobiel abonnement nodig dat al bestaat of apart is geregeld met je mobiele provider. De beschikbaarheid van de individuele We Connect- en We Connect Plus-services die in de pakketten worden beschreven, kan van land tot land verschillen en is ook afhankelijk van het voertuig of de uitrusting. Deze diensten zijn beschikbaar voor de duur van de overeengekomen contractduur en kunnen tijdens de contractperiode onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen of zelfs beëindigd worden. Ga naar connect.volkswagen-we.com of vraag je Volkswagen dealer om meer informatie. Voor informatie over de voorwaarden van je mobiele telefoon kun je contact opnemen met je mobiele provider.