Your browser is outdated!

For the best user experience, please update your browser.
e-Crafter Solar koelwagen

Koelwagens

Je hebt koel. En je hebt precies op temperatuur.

De Volkswagen Bedrijfswagens Koelwagen is in samenwerking met Carrosseriefabriek Harderwijk ontwikkeld om goederen op de juiste temperatuur te vervoeren met het HACCP keurmerk. De koelwagens zijn voorzien van een naadloze afwerking en ingebouwde LED-verlichting. De koelwagen is uitermate geschikt voor de Caddy, Transporter, Crafter en e-Crafter en tevens leverbaar als solar koelwagen. Ontdek alle mogelijkheden van de koelwagens van Volkswagen Bedrijfswagens.

Optimale isolatie met behoud van binnenruimte

Hygiënisch afgewerkt

Elke basisinrichting wordt naadloos afgewerkt met polyester volgens de ‘hand-lay-up’-methode. Voordeel: eenvoudige reiniging en dus optimale hygiëne. Bij elke inrichting ontvang je dan ook een HACCP-certificaat. Desgewenst zelfs een ATP-certificaat.

Afwatering lekkende goederen

Vervoer je goederen die vocht verliezen? Dan is het prettig om te weten dat de auto te voorzien is van een afwateringssysteem. Een lekkende lading is dus geen enkel probleem.

220V-aansluiting

Dankzij de 220V-aansluiting in de voorbumper is nachtkoeling mogelijk. Hiermee wordt bij stilstand de laatruimte op een constante temperatuur gehouden. Bij een solar koelwagen zorgt de 220V-aansluiting ook voor het opladen van de accu's, zodat er geen onregelmatigheden in de temperatuur optreden bij gebruik van het start-stopsysteem van jouw bedrijfswagen.

Konvekta koelunit

Konvekta is gespecialiseerd in 'direct drive' machines, koelinstallaties die voor de aandrijving gebruik maken van de automotor. In de praktijk hebben deze installaties zich ruimschoots bewezen in koelcapaciteit, bedrijfszekerheid en levensduur.
 

Koeling instellen in de cabine

Door de eenvoudig geïntegreerde bediening van de koelinstallatie blijft de temperatuur continu volledig onder controle. Dit is één van de belangrijke voorwaarden van HACCP om bijvoorbeeld bederf van etenswaren tegen te gaan.

Door de voordelen van de nieuwe, volledig elektrische e-Crafter te combineren met de innovatieve solar koelwagentechnologie, introduceert de overtreffende trap in duurzaamheid. Het dak van deze volledig elektrische e-Crafter Solar Koelwagen is voorzien van hoog-rendement zonnepanelen, waarmee de transportkoeling de juiste koeling garandeert zonder dat daar een brandstofmotor aan te pas komt. Omdat het koelsysteem volledig los staat van de hoogvolt-accu, heeft het systeem geen invloed op de actieradius van de bus. Met de e-Crafter Solar Koelwagen draagt de horeca en de detail- en groothandel bij aan duurzaam en milieuvriendelijk vervoer van gekoelde producten in de stad.

Overtreffende trap in duurzaamheid

De accu van het koelsysteem heeft een eigen 220V stekkeraansluiting en staat volledig los van e-Crafter hoogvolt-accu. Hiermee heeft het systeem geen invloed op de actieradius van de bus. Een unieke combinatie, zonder dat er een brandstofmotor aan te pas komt.

Complete uitrusting en dienstenpakket

Net als elke e-Crafter is ook de e-Crafter Solar koelwagen voorzien van een  zeer complete standaarduitrusting, waarbij onder meer automatische  airconditioning, een comfortstoel voor de bestuurder, stoelverwarming, LED-verlichting en de modernste comfort- en veiligheidsverhogende assistentiesystemen zijn inbegrepen.

Overdag rijden, ’s nachts laden.

Het basis accupakket voor het koelsysteem bevat een capaciteit van minimaal 5,5 uur continue koeling. Daarnaast levert Volkswagen Bedrijfswagens uitbreidingspakketten waarmee tot maximaal 11 uur continu gekoeld kan worden.