Brandbox

Fleetportal.

Kosten en administratie van uw wagenpark beter beheersbaar.

Speciaal voor wagenparkbeheerders (fleetowners) heeft Volkswagen Bedrijfswagens in samenwerking met MIND de slimme Fleetportal ontwikkeld. Met de Fleetportal heeft u werkelijk alles in handen om uw wagenpark efficïenter in te zetten, kosten te beheersen en tegelijk te voldoen aan de regels van de Belastingdienst. U ziet via de wagenparkbeheer-software in één oogopslag welke bedrijfswagens actief zijn, welke beschikbaar zijn en welke onderhoud nodig hebben. Bovendien kunt u bestuurders bewust maken van verbeterpunten in hun rijgedrag, met als resultaat een lagere brandstofrekening. Kiest u ook voor meer overzicht, meer inzicht en minder kosten?


Handig om te weten.

  • Wat is MIND?

    Volkswagen Bedrijfswagens werkt nauw samen met MIND. MIND heeft een smartbox ontwikkeld die zowel op alle nieuwe als (bijna) alle oudere modellen van Volkswagen Bedrijfswagens aangesloten kan worden. Door deze MIND-smartbox worden voertuigen ‘connected’. Ook kunnen deze voertuigen - afhankelijk van de wensen van de wagenparkbeheerders - zichtbaar worden in de Fleetportal. Lees hier meer over MIND.

  • Zo werkt het.

    Elke bedrijfswagen in uw wagenpark stuurt real-time gegevens naar uw Fleetportal-. De Fleetportal staat in directe verbinding met de Mijn Volkswagen-functionaliteit in de Volkswagen bedrijfswagens binnen uw wagenpark. De auto stuurt via een beveiligde verbinding gegevens naar de slimme software. Maar ook naar de Mijn Volkswagen bedrijfswagens-app op de smartphone van de bestuurders. Goed om te weten voor fleetowners: Het werkt niet andersom. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om de voertuigen op afstand te ontgrendelen of van de handrem te halen. 

  • Komt mijn wagenpark in aanmerking?

    De Fleetportal is geschikt voor Volkswagen bedrijfswagens-modellen met de Mijn Volkswagen bedrijfswagen module. Deze is op dit moment alleen nog beschikbaar voor nieuwe modellen.

Proactief besparen.

Wees hoge kostenposten te slim af.

Geschikt voor de Belastingdienst. 
Ideaal voor de belastingaangifte.
De rittenregistratie via de Fleetportal (voor u als fleetowner) en de Mijn Volkswagen bedrijfswagen app (voor berijders) is ontwikkeld volgens de strikte regels die de Belastingdienst hiervoor heeft opgesteld. U hoeft dus geen apart rittenadministratie-systeem of aanvullende wagenparkbeheer software aan te schaffen. 

Verschillende rijders met dezelfde auto?
Elke bestuurder kan zichzelf apart aanmelden.

Maken verschillende medewerkers gebruik van dezelfde bedrijfswagen? Geen probleem. Bestuurders melden zich in de wagen eenvoudig aan met hun eigen pas.

Digitale registratie van reis-, werk- en overuren.
Ideaal voor uw administratie en de belastingaangifte.

De reis-, werk- en overuren van alle bestuurders worden digitaal geregistreerd en zijn eenvoudig te rapporteren. Data in de Fleetportal is 100% nauwkeurig. Oftewel: onmisbaar en zeer handig voor uw eigen administratie, die vlot en betrouwbaar verloopt. Goed om te weten: de rittenregistratie via de Mijn Volkswagen bedrijfswagen app is ontwikkeld volgens de regels die de Belastingdienst hiervoor heeft opgesteld.

Rit privé, woon-werk of zakelijk?
Gewoon een kwestie van aanvinken.

Gebruiken uw berijders ook privé de wagens uit uw wagenpark? Met de Mijn Volkswagen bedrijfswagen app gaat het bijhouden van de rittenadministratie gemakkelijker dan ooit. Bij elke gemaakte rit kan de bestuurder eenvoudig aanvinken of deze privé, woon-werk of zakelijk was. Nooit meer gehannes met boekjes of onvolledige gegevens.

Duurzaamheid.

Stimuleer efficiënt rijgedrag.

Vergelijk de Think Blue-scores van bestuurders.
Werk aan lagere brandstofkosten.

Vergelijk verschillende berijders met elkaar en beoordeel deze aan de hand van hun 'Think Blue-score', een cijfer voor het rijgedrag. Zo kunt u verantwoord rijdende bestuurders belonen. Resultaat: U voorkomt schade en brengt de brandstofkosten omlaag.

De Think Blue-score.
Hoe lager het brandstofverbruik, hoe hoger de score.

De Think Blue-score meet hoe zuinig en verantwoord een bestuurder rijdt op een schaal van 1 tot 100. De score is af te lezen via de Mijn Volkswagen bedrijfswagen app en in Fleetportal.

Gemak.

Optimale gebruiksvriendelijkheid.

Deel de status van uw wagens met de dealer.
Betere service, minder kosten.

De status van uw bedrijfswagens wordt gedeeld met uw Volkswagen Bedrijfswagens dealer. Handig als er bijvoorbeeld een storing is. De dealer neemt dan contact met u op om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Zo minimaliseert u de tijd dat de auto stilstaat.

Stilstand voorkomen.
Dankzij de melding kunt u waar nodig ingrijpen.

Uw wagenpark staat continu (real time) in verbinding met de Fleetportal. Zo weet u precies wat de status is. Brandt er een lampje? Voorkom onnodige of ongelegen bezoekjes aan de garage met tijdig onderhoud. En wees er zodoende op tijd bij om erger te voorkomen. U ontvangt bijvoorbeeld een melding als er een accu aan vervanging toe is. Uw voertuigen staan nooit meer onnodig stil.

Inzicht en overzicht.

De status van uw wagenpark beter in beeld.

Uw wagenpark efficiënter inplannen.
Volg en traceer via de GPS-module.

Dankzij de ingebouwde GPS-module ziet u als fleetowner real-time waar uw bedrijfswagens zich bevinden. Zo kunt u ze onder meer efficiënter inplannen. Daarnaast kunt u checken wat de status van de wagens is. U ziet kortom in één oogopslag of en waar ze inzetbaar zijn.

Inzicht in uw uitstoot.

Optimaliseren CO2 footprint.

Voorkom als fleetowner onnodige ritten.
Beter voor uw budget én het milieu.

Met de Fleetportal gaat plannen van de inzet van uw bedrijfswagens veel efficiënter, want u ziet real-time de locatie van uw auto’s. Bovendien kunt u de routes aanpassen bij onverwachte gebeurtenissen. Zo voorkomt u dat er onnodige kilometers gemaakt worden. U bespaart niet alleen veel brandstof, maar uw wagenpark stoot ook minder CO2 uit. Wel zo duurzaam.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Neem contact op met een Volkswagen Bedrijfswagens dealer bij u in de buurt.

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.