Huidige verzekering opzeggen: wij helpen u graag.

Het opzeggen van uw verzekering is de laatste jaren een stuk gemakkelijker geworden. Een jaarcontract is namelijk niet altijd meer verplicht. Omdat de premies de laatste jaren flink zijn gedaald, kunt u ook veel geld besparen. Het is daarom zeker een aanrader om uw verzekering te vergelijken!
Het opzeggen van uw huidige verzekering kan een hoop gedoe lijken. Wij helpen u graag verder met overstappen naar een CarePort Basisverzekering of Careport Plusverzekering.

Opzegbrief downloaden


Wanneer kunt u uw verzekering opzeggen?

Uw verzekering kunt u op ieder moment van het jaar opzeggen, dus niet alleen wanneer u uw bedrijfswagen verkoopt. Op uw polis vindt u de datum vanaf wanneer u kunt opzeggen. Dat kan één keer per jaar zijn, maar ook elke maand. Het is wel belangrijk om bij opzeggen te denken aan de opzegtermijn en aan de opbouw van uw schadevrije jaren. 

Opzeggen bij verkoop bedrijfswagen.

U kunt uw verzekering beëindigen wanneer u uw bedrijfswagen verkocht heeft. De meeste verzekeraars willen dan een vrijwaringsbewijs hebben. Dit is een bewijs dat de bedrijfswagen niet meer op uw naam staat. Bij opzegging van uw verzekering is het dus vaak noodzakelijk een kopie van dit bewijs mee te sturen bij de opzeggingsbrief.

Opzeggen omdat u weg wilt.

Misschien wilt u wel gewoon weg bij uw huidige verzekeraar, bijvoorbeeld omdat u wilt overstappen. U zit dan niet altijd vast aan een jaarcontract. Wanneer uw verzekering minder dan een jaar loopt moet u mogelijk wel het eerste jaar volmaken en rekening houden met de opzegtermijn van uw verzekering. Die is meestal 2 maanden. In dat geval moet u dus 2 maanden voordat uw het eerste jaar vol hebt gemaakt al opzeggen. Loopt uw verzekering al langer dan 1 jaar? Dan kunt u op ieder moment uw verzekering opzeggen, met een opzegtermijn van 1 maand. Wanneer u vandaag opzegt, loopt uw verzekering over 1 maand af. 

Opzeggen om andere reden.

Er zijn natuurlijk ook andere redenen om uw verzekering te beëindigen. Misschien is uw bedrijfswagen gestolen of gesloopt? Of misschien heeft uw verzekeraar de premie verhoogd of de voorwaarden nadelig gewijzigd. In al deze gevallen kunt u op korte termijn de verzekering opzeggen.

Let op het risico van onverzekerd autorijden.

Wacht met opzeggen van een bestaande verzekering totdat u een bevestiging heeft ontvangen van uw nieuwe verzekering. Zo voorkomt u het risico van onverzekerd rondrijden.Homepagina verzekering.

Bekijk alle dekkingen in het overzicht en maak zeker gebruik van onze extra voordelen.

Direct contact

Heeft u vragen over uw schade of wilt u deze direct melden? Bel ons gerust op 088-6680890.
Bel voor overige vragen met onze commerciële binnendienst 033-4791723.

Meer informatie over de verzekering.

Onze FAQ, polisvoorwaarden, overige informatie, contactinformatie en nog veel meer vind u hier.

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.