Brandbox

Volkswagen Bedrijfswagens verklaring

Verklaring Volkswagen AG 


Vanuit de huidige mediaberichten heeft u kunnen opmaken dat Volkswagen met man en macht aan het werk is om duidelijkheid te verstrekken over de specifieke software die gebruikt is in dieselmotoren.

Graag willen wij voorop stellen dat het vertrouwen van onze klanten en van het publiek voor ons het allerbelangrijkste is. Wij betreuren het ten zeerste dat wij uw vertrouwen beschaamd hebben. Wij zullen ons maximaal inspannen om zo spoedig mogelijk al uw zorgen weg te nemen.

Alle betrokken voertuigen zijn absoluut verkeersveilig vanuit een technisch oogpunt. De huidige thematiek betreft uitsluitend de uitstoot van milieuverontreinigende stoffen. Wij zullen dit oplossen. Het behoeft geen betoog dat wij de volle verantwoordelijkheid nemen en alle kosten volledig op ons zullen nemen voor de noodzakelijke maatregelen.
Ook is duidelijk dat wij daarvoor tijd nodig hebben. Zowel de uitvoering van de analyse als het initiëren van technische maatregelen zullen tijd vergen.

Nieuwe voertuigen van de Volkswagen Group met EU 6 dieselmotoren die op dit moment beschikbaar zijn binnen de Europese Unie, voldoen allemaal aan de wettelijke vereisten en de milieunormen. De betreffende software heeft geen gevolgen voor de handling, verbruik of de uitlaatgassen.
Uitsluitend bij auto’s met motoren van het type EA 189 werd een duidelijk merkbare afwijking tussen de resultaten op de testbank en die tijdens het daadwerkelijke gebruik op de weg vastgesteld. Volkswagen werkt er hard aan om deze afwijkingen te ondervangen door middel van technische maatregelen.

Zoals u wellicht kunt begrijpen, kunnen wij op dit moment geen verdere gedetailleerde gegevens verstrekken over de betreffende modellen en bouwjaren. Wij zullen u daarover zo snel mogelijk nader informeren. 

Bij Volkswagen doen wij er alles aan het vertrouwen, dat zoveel mensen in ons hebben gesteld, volledig terug te winnen en daarvoor al het nodige te doen om verdere schade te voorkomen.


Volkswagen AG

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.