Bent u in het bezit van een Volkswagen bedrijfswagen met EA189 dieselmotor en heeft u een brief van ons ontvangen? Dan is uw auto onderdeel van de terugroepactie. Inmiddels is de aanpassing voor de Amarok beschikbaar. Via onze werkplaatsplanner kunt u eenvoudig een afspraak maken. Wilt u zeker weten of uw auto onderdeel is van de terugroepactie, dan kunt u dit controleren met uw chassisnummer.

Maak online uw afspraak

Met de knop aan de rechterkant wordt u doorverwezen naar de werkplaatsplanner

Informatievideo.

U ontvangt automatisch een oproep, zodra de aanpassing voor uw auto beschikbaar is.

Het is voor ons van het grootste belang dat u hiervan zo min mogelijk hinder ondervindt.

In deze video laten wij u graag zien welke maatregelen hiervoor genomen zijn.

Wilt u weten of uw auto betrokken is?

Met uw chassisnummer kunt u dit zelf controleren.

Veelgestelde vragen over de terugroepactie

 • Wat is er aan de hand?

  Alle systemen in moderne auto’s worden aangestuurd door software. In EA 189 dieselmotoren is software aanwezig die kan herkennen dat de auto getest wordt en daarop mogelijk de uitstoot van NOx aanpast. Het actieplan om de betrokken EA 189 dieselmotoren aan te passen is goedgekeurd door het KBA, de Duitse Federale Autoriteit voor het Motortransport. Het aanpassen van de betrokken auto’s wordt in een aantal fases uitgevoerd. Zodra de update voor een bepaald type / model beschikbaar is, ontvangen de eigenaren van de betrokken auto’s daarover een persoonlijk bericht.
 • Hoe kan ik bepalen of mijn auto betrokken is?

  U kunt hier uw chassisnummer invoeren om zo te controleren of uw auto betrokken is. Het chassisnummer staat voorin het onderhoudsboekje of onderaan in de voorruit van de auto.

 • Ik rijd op dit moment in een auto met dieselmotor van een van uw merken. Moet ik actie ondernemen?

  De betrokken eigenaren zijn inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de procedure. Zodra de aanpassing is vrijgegeven door de officiële, onafhankelijke instanties, zal contact worden opgenomen voor het maken van een werkplaatsafspraak. U hoeft tot dat moment zelf geen actie te ondernemen. Het is belangrijk om te weten dat er geen sprake is van impact op de veiligheid of het weggedrag van de betrokken auto’s.

  Video

  Maatregelen terugroepactie

 • Wat houden de updates in?

  De bij de terugroepactie betrokken auto’s met EA189 dieselmotor krijgen een software update. Het uitvoeren van de software-updates van de 2.0 TDI- en 1.2 TDI-motoren kan binnen 30 minuten worden uitgevoerd. Voor de modellen met een 1.6 TDI-motor is naast een software-update ook de plaatsing van een zogenaamd stromingsrooster noodzakelijk. Deze update kan binnen een uur worden uitgevoerd.
 • Wanneer word ik geïnformeerd over de terugroepactie?

  De eigenaren van de betrokken auto's zijn inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de procedure. 
  Het aanpassen van de betrokken auto’s wordt in een aantal fases uitgevoerd. Zodra de update van een bepaald type/model is vrijgegeven  door het KBA (Kraftfahrt-Bundesamt), de Duitse Federale Autoriteit voor het Motortransport, of een andere van toepassing zijnde typegoedkeuringsinstantie, wordt contact opgenomen met de eigenaren van de betrokken auto's voor het maken van een werkplaatsafspraak.
 • Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen over de dieselmotoren en de terugroepactie via onze nieuwsbrief?

  U kunt zich hier aanmelden voor onze speciale nieuwsbrief over dieselmotoren.
 • Zijn er kosten verbonden aan de update en is er vervangend vervoer

  De aanpassing is uiteraard geheel kosteloos. Indien gewenst, kunt u gebruik maken van passende, vervangende mobiliteit, zoals haal- en brengservice of een leenauto.
 • Heeft de herstelactie gevolgen voor mijn auto?

  Het is de doelstelling van Volkswagen AG dat de aanpassingen geen effect hebben op het motorvermogen, het brandstofverbruik, het geluidsniveau en de CO2-uitstoot. Het KBA (Kraftfahrt-Bundesamt), de Duitse Federale Autoriteit voor het Motortransport, test alle door Volkswagen AG ontwikkelde software-updates, per type/model uitvoerig en zorgvuldig. Het KBA geeft aan Volkswagen AG voor elke betrokken type/model een officiële goedkeuring af. Met deze goedkeuring bevestigt het KBA aan Volkswagen AG dat deze updates geen negatieve invloed hebben op het motorvermogen, het brandstofverbruik, het geluidsniveau en de CO2-uitstoot. 
  Pas nadat het KBA haar goedkeuring geeft voor de update van een bepaald type/model worden de eigenaren van de betrokken auto’s uitgenodigd voor een bezoek aan de werkplaats.
  Inmiddels is al voor een aantal types/modellen een goedkeuring afgegeven en is het updaten van deze auto’s begonnen.

* De Kraftfahrt Bundesamt (KBA) is de Duitse Federale Autoriteit voor het Motortransport.

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW en BPM. Naar wens kunt u de prijzen incl. BTW en kosten rijklaar maken tonen (en excl. BPM).