Brandbox


De nieuwe Transporter is onderweg!

Volg hier de weg die de nieuwe Transporter aflegt van de Volkswagen fabriek naar uw dealer. Elke week ziet u hier hoe de Transporter een stapje dichterbij komt.

De nieuwe Transporter is onderweg!

29

Aankomst dealer

Het was het wachten waard. Wat zo'n zeven weken geleden begon met een zorgvuldig uitgebalanceerd onderstel is nu een kant-en-klare nieuwe Transporter. Uitgerust met talrijke innovaties uit de personenauto's van Volkswagen en helemaal afgestemd op uw specifieke ondernemerswensen. De alleskunner staat nu op u te wachten bij de Volkswagen dealer.

Klik voor meer informatie over de nieuwe Transporter >>

28

In het Ombouwcentrum van Pon Logistics

De nieuwe Transporters zijn gelost. Na een zorgvuldige controle op beschadigingen volgt een razendsnelle bandenwissel. Op duurzame Continentalbanden vervolgen ze hun weg naar het ombouwcentrum van Pon Logistics. Hier gaan tal van specialisten aan de slag om elke Transporter aan te passen op de specifieke wensen van klanten. Van lederen bekleding tot betimmeringen in de laadruimte.

27

Aankomst in Nederland

Ze zijn er! De eerste lichting nieuwe Transporters. Rechtstreeks vanuit Hannover in Duitsland de grens overgekomen. Trailers vol rollen het gigantische terrein van PON in Leusden binnen. Meteen na aankomst worden ze gelost. En controleren de keurmeesters of ze de reis heelhuids hebben doorstaan.

Bekijk de video hieronder en zie hoe de logistiek op het 20 hectare grote PON-terrein in z'n werk gaat.

26

Einde productie

Op dit moment is de allereerste Transporter klaar. De laatste checks worden uitgevoerd. Daarna worden de bedrijfswagens met de grootst mogelijke zorg en van top tot teen beschermd op transport gezet en vervoerd naar Nederland. Voor die tijd vinden er nog verschillende tests plaats. (De Transporter komt per trein naar Pon's Automobielhandel in Leusden.)

Uitlijnen en afstellen

Nu de bouw van de bedrijfswagen is afgerond, wordt op een gespecialiseerde afdeling met behulp van lasers de stand van de wielen gemeten. Daarna worden de banden perfect uitgelijnd. Vervolgens is het tijd voor de koplampen. De computer geeft exact aan wat de optimale hoek van koplampen ten opzichte van de weg is.

Rij-test

Op de rollerbank ondergaat elke Volkswagen bedrijfswagen een uitgebreide rij-test. Hierbij worden de motorprestaties gemeten. En voor uw veiligheid het functioneren van het remsysteem. De auto rijdt op de rollerbank een snelheid van minimaal 140 km/u.

Sproeitest

De laatste controle vindt plaats in de sproeicabine waar getest wordt of uw toekomstige bedrijfswagen voldoende waterdicht is. Elk uur wordt hier zo'n 130.000 liter water rondgepompt. Het water wordt bij dit proces telkens opnieuw gebruikt. Volkswagen is niet voor niets de duurzaamste autoproducent ter wereld.

Allerlaatste check

Dan wordt er nog één keer gecontroleerd of alles helemaal overeenkomt met hetgeen u besteld heeft, waarna auto de status ‘gereed voertuig’ krijgt. De Volkswagen bedrijfswagen krijgt een sticker met de letter Q op de voorruit. Dit betekent dat uw auto klaar is om naar Nederland te gaan. In Leusden wordt de auto nog eventueel verder onder handen genomen. Bijvoorbeeld voor het monteren van een opbouw of een andere aanpassing waar specialistische kennis voor nodig is.

Win een unieke rondleiding!

Wil jij kans maken op een unieke rondleiding bij Pon Logistics? Waarbij je een rondleiding krijgt over de losplaats en het onderdelen magazijn? Vul dan de quiz in en wie weet krijg jij straks een kijkje achter de schermen als echte autoliefhebber! Meedoen kan t/m 30 juni. De rondleiding vindt plaats op 10 juli.

25

Auto assembleren

De carrosserie is af. De basis staat. In een hal zo groot als vijf voetbalvelden worden nu allerlei voorbereide onderdelen nagenoeg volautomatisch gemonteerd. Van motoren en onderstel tot dashboard en portieren. Ook opties als navigatiesysteem, radio en airco worden nu ingebouwd. In het filmpje hieronder nemen we u mee in de wereld van de autoassemblage.

Dashboard

Allereerst wordt het dashboard van de auto gemonteerd. Deze precisieklus wordt uitgevoerd door een robot die hiervoor bijna een halve liter speciale lijm gebruikt.

Portieren

In de volgende fase zijn de portieren aan de beurt. Ze komen kant-en-klaar naar de assemblagehal en de bevestiging aan de carrosserie gaat automatisch. Deuren met specifieke opties worden ter plekke door medewerkers aangepast op de wensen van de klant.

Wielen

Elke dag worden er zo'n 3.000 velgen met banden geassembleerd. Inclusief 15.000 bouten, die met vijf stuks tegelijk door een geavanceerde schroefmachine in razend tempo worden vastgezet. Bij alle auto's wordt vervolgens gecontroleerd of de bouten met de juiste kracht zijn vastgeschroefd. Veiligheid eerst.

Ramen

Tegen het eind van de assemblage worden de ramen bevestigd. Een werknemer kiest een raam en legt het met behulp van een apparaat op een speciale tafel, waarna een robot het glas vastzuigt en met uiterste precisie van lijm voorziet. De Transporter is nu bijna klaar.

24

Spuiten autokleur

Iedereen heeft zo zijn eigen smaak. Daarom zijn er uiteenlopende kleuren voor uw bedrijfswagen beschikbaar. Kies hieronder uw favoriete kleur.

Kies een kleur:

In de lakstraat

Het grootste gedeelte van het spuiten van de carrosserie wordt gedaan met behulp van specialistisch gereedschap en robots. Het enige wat nog met de hand wordt gedaan is de binnenzijde van het voertuig en de moeilijk te bereiken plekken.

Drie lagen

De lakstraat bestaat uit drie cabines waar achtereenvolgens een basislaag, een tussenlaag en een vernislaag wordt aangebracht. Hierbij is het zaak dat de condities continu hetzelfde zijn. Denk hierbij aan temperatuur, luchtvochtigheid en luchtstroom.

Veel kleuropties

De carrosserieën kunnen worden uitgevoerd in de meest uiteenlopende kleuren. Vanzelfsprekend ook in de specifieke tint van uw huisstijl. Er is dus veel meer mogelijk dan in de brochure staat. In totaal zijn er tweeëntwintig industriële robots in de spuitcabines aan het werk. De verfmenginstallatie mengt tegelijkertijd zo'n dertigduizend liter milieuvriendelijke lak op waterbasis. Als de carrosserie van uw toekomstige bedrijfswagen de spuiterij verlaat, weegt deze zo'n vierendertig kilo zwaarder. Exact in de kleur die u heeft uitgekozen.

22/23

Start productie Transporter

Het aftellen is begonnen. Deze week gaat de allereerste Transporter in productie in de Volkswagen bedrijfswagensfabriek in Hannover. Het begint met de bouw van de carrosserie. Bent u benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Bekijk de video hieronder.

Het onderstel

Het produceren van bedrijfswagens is een complex proces waarin het nieuwe voertuig stap voor stap wordt opgebouwd. Er zijn duizenden mensen en honderden robots bij betrokken. Het begint met de carrosserie. Dit is de basis van het voertuig waarbij uiterste precisie wordt gevergd. Allerlei strenge veiligheids- en kwaliteitscontroles zorgen ervoor dat er straks een betrouwbare, stabiele auto van de band rolt.

Opbouw carrosserie

Er worden twaalf verschillende manieren gebruikt om het plaatmateriaal aan elkaar te bevestigen. Waaronder laserlassen, lasersolderen, verlijmen, vouwen, klinken, plasmasnijden en draadverbindingen. Elke carrosserie bevat uiteindelijk zo'n 4.000 van dergelijke verbindingen en weegt rond de 500 kilo.

Anti-corrosiebehandeling

Hierna wordt de carrosserie in een speciaal bad ondergedompeld en voorzien van een anti-corrosielaag. Deze afdichtende laag zorgt ook voor bescherming en geluidreductie. De baden die hierbij worden gebruikt bevatten maar liefst 1,5 miljoen liter vloeistof. Op deze manier krijgt elke carrosserie met behulp van acht robots een stevige grondlaag die in totaal zo'n negen kilo weegt.

 

 

 

De nieuwe Transporter.
Deze zomer in de showroom.

De Volkswagen Transporter weet niet van ophouden. Deze zomer introduceert Volkswagen Bedrijfswagens de 6e generatie.

Wilt u ook op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de nieuwe Transporter? Laat dan uw e-mailadres achter.

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.